divendres, 23 de març del 2012

CDC independentista? #crisi #humor #política

CDC, partit independentista? Això és allò que volen fer entendre els seus dirigents de tant en tant. Darrerament Jordi Pujol es postula, aparentment, com independentista. El fill del President, Oriol Pujol, diu que CDC és més que un partit independentista. Jo diria que d'independentistes en tenen ben poc. Només se'n reivindiquen quan hi ha eleccions o quan hi ha tibantors polítiques amb qui governa a Madrid però, quan ha passat la tempesta esdevenen nacionalistes i prou. Sembla contradictori veure militants i simpatitzants de CDC amb estelades, ja que simbolitzen quelcom que ells no han defensat mai realment.

El govern espanyol aprova la llei de transparència per la qual la ciutadania ha de conèixer en què es gasta els diners l'Estat. A més, es modificarà el codi penal per tipificar com delicte algunes actuacions dels càrrecs públics que suposin infraccions greus de la llei. Una llei important i que, si realment aconsegueix una transparència real, beneficiarà la societat. També fa un primer pas la llei per equilibrar els sous dels càrrecs locals, establint barems per calcular els sous en funció de l'administració local i del càrrec. Això hauria de ser el final de la situació en què alcaldes de municipis semblants tinguin sous molt diferents, per exemple.

Avui ha estat el primer dia de venda de l'iPad 3 a Espanya. Escoltava a la ràdio fa uns moments que hi havia gent fent cua des d'ahir al matí per comprar-ne un. El fanatisme sobre els productes d'Apple, malgrat ser-ne usuari, no l'entenc. Et venen un producte bonic, que funciona molt bé -encara que l'iPad 3 he llegit que s'escalfa fins els 40 ºC- però, el pagues ben pagat. I a sobre tenen una munió de fanàtics que els fan la publicitat. Increïble.

Si és cert allò que es publica a La Via Augusta, veurem un tancament de vàries botigues de cop a les galeries comercials Futuro Ciudad Amposta, sumat al tancament d'altres, entre les quals una perruqueria que fins no fa molt ha tingut un cartell de tancat per vacances. Malauradament el projecte sembla que sucumbirà a la realitat econòmica, per molt que els seus promotors sempre han volgut vendre la idea que tot eren flors i violes. Dic malauradament perquè és una pena que es perdin llocs de treball, per molt que no hagi estat mai d'acord en on i com s'ha fet el complex. Sobta però, que darrere del Carrefour es vegi moviment de nous establiments. Tant de bo els vagi bé el negoci.

També La Via Augusta diu que l'ex-alcalde d'Amposta i ex-senador Joan Maria Roig ocuparà un càrrec al Departament de Salut. Ho sento. Hi ha qui s'ha de guanyar la plaça amb unes oposicions. Hi ha qui ha de guanyar-se el lloc en una borsa de treball aportant els mèrits corresponents i, segons com, fent un examen. Hi ha qui té contractes eventuals d'un dia, d'una setmana, etc. I hi ha qui per haver-se dedicat anys i anys a la política no s'ha de preocupar per ser recol·locat dins de l'Administració Pública. Mentrestant, des de la Generalitat i des del govern espanyol es dóna la idea que els treballadors públics han de fer sacrificis i se sap que vénen mals temps per a qui vulgui accedir a la funció pública. Molt just tot, sí senyor.


Help those suffering in the Horn of Africa