dimecres, 7 de març del 2012

Un 40% menys d'inversió pública i 10 euros per dutxa #crisi

El ministre d'Economia anuncia una retallada de la inversió pública per al 2012 d'un 40%. Una gran mala notícia, per variar.

Arsenio Escolar parla avui de la recepta recomanada a les autonomies per poder assolir els objectius de dèficit marcats pel govern espanyol: retallar en ocupació pública, més fàcil ara amb la reforma laboral. El ministre d'Hisenda es manté inflexible amb els objectius de dèficit autonòmics després d'unes declaracions ahir una mica massa exagerades quant a duresa, tenint en compte les retallades ja fetes a Catalunya el 2011. A Tortosa els sindicats clamen per la mobilització contra la reforma laboral perquè, diu Wifredo Miró (UGT), que "ens estem jugant qui pagarà aquesta merda de crisi". Em pregunto si creuen realment els sindicats que som a temps de no haver de pagar aquesta crisi. Han esperat fins el 2012? Tant UGT com CCOO no fan la funció de sindicats com sí que fan a França i només es mobilitzen quan la situació és insostenible, o si es mobilitzen acaben després suavitzant postures en relació a les reivindicacions. Em sap greu però, és normal que la gent no confiï gaire en els sindicats.

Rubalcaba acusa el PP de fer la reforma laboral sense tenir en compte sindicats i empresaris. Molt cínic acusar el PP de qualsevol cosa perquè el PSOE va fer retallades també, sense tenir en compte la societat, i junt amb el PP va fer una reforma exprés de la Constitució. Cinisme pur i dur ara qualsevol crítica envers el PP.

Del cinisme a la realitat, a un exemple d'aquells particulars que il·lustren situacions que mai no s'haurien de produir malgrat la crisi. Una persona dependent que necessita ajuda per poder-se dutxar veu com a partir d'ara quan arriba la cuidadora a casa per fer-ho, fitxa en entrar i en sortir per passar-li factura. A 10 euros l'hora. Qui viu o ha viscut situacions com la d'aquesta dona i pensa en la situació per la qual està passant no es pot quedar igual, és inevitable indignar-se. És clar, l'ajuntament de Marratxí, a les Balears, responsable d'aquest servei d'atenció a la dependència, es defensa perquè part del cost de l'assistència està subvencionat. Uf! Que els que governen mai no es trobin en la situació d'aquesta dona, tot i que la situació convida a pensar que s'ho mereixerien.

Google mou fitxa i unifica les seves botigues en línia creant Google Play per competir en millors condicions amb iTunes, Amazon o fins i tot serveis com Spotify.

Help those suffering in the Horn of Africa