dijous, 8 de març del 2012

Dia de la #dona treballadora i resolució sobre el català a l'escola #llengua

Avui, dia internacional de la dona treballadora, s'ha parlat més de la resolució del TSJC sobre el català i el castellà al sistema educatiu que no pas d'allò que significa un dia com avui. Un dia, que com tants altres, no haurien d'existir perquè hauríem de viure en una societat sense discriminacions entre sexes, amb igualtat entre tothom.

Com deia, ha estat més important la resolució del TSJC que no pas cap altra cosa. I és que, segons es miri, segons qui opina, la resolució admet que el sistema lingüístic al sistema educatiu català a partir d'ara ha de permetre l'ús del castellà com llengua vehicular, trencant el model vigent, mentre que a l'altre costat s'opina que la resolució no deixa de refermar el sistema vigent perquè l'atenció de casos particulars que volen escolaritzar els seus fills en castellà ja existeix. Aquest matí escoltava la ràdio, la tertúlia del Matí de Catalunya Ràdio i en un tall de veu Eugeni Gay, membre del Tribunal Constitucional, opinava que el TC havia confirmat successivament el model d'immersió lingüística de Catalunya. El director d'El Mundo a Catalunya, com no podia ser d'altra manera, discrepava -sempre té a mà algun argument per aliniar-se amb els arguments del PP, de drets, dels que practiquen la política de desgast amb Catalunya com eina per fer-ho-.

Mentrestant Jordi Pujol continua fent declaracions sobre la independència. Entre les declaracions de la setmana passada, l'entrevista del programa Salvados, i les declaracions que continua fent aquesta setmana, el president Pujol parla com si ell no hagués participat mai de la política espanyola feta per uns partits, PSOE i PP, que maltractaven Catalunya. No oblidem que el seu partit governa amb el suport del PP, malgrat ser el partit que va posar el recurs contra l'Estatut davant del Tribunal Constitucional. Serà que vol vendre el nou volum de les seves memòries perquè en aquestes alçades allò que diu Jordi Pujol per una orella m'entra i per l'altra em surt.



Help those suffering in the Horn of Africa