dilluns, 6 de febrer del 2012

Funcionaris al carrer a #Grècia, càmeres ocultes il·legals i una mandíbula impresa #tecnologia

Dins del pla de reducció de l'administració pública a Grècia han acordat reduir aquest any 15.000 funcionaris. Diuen que ho faran sense que afecti el funcionament de cara a la ciutadania però, ja es veurà. Alguns voldrien que a Catalunya i a Espanya també s'anés per aquest camí i deixar la majoria de serveis en mans privades. El cas de Grècia és el més clar de fins on un país pot acabar lligat de mans i peus amb aquesta crisi.

Llegeixo que el Tribunal Constitucional declara il·legals les càmeres ocultes en periodisme. Val a dir que hi ha cops que destapen situacions irregulars que, d'altra manera seria difícil mostrar que existeixen. Però, també s'utilitzen simplement per captar audiència que vol safareig. Ja era hora que algú clarifiqués la legalitat d'aquesta pràctica que, independentment de la seva finalitat, no deixa de ser una forma d'envair la intimitat mitjançant l'engany.

La ciència avança. Darrerament es llegeixen prou notícies sobre impressores 3D. Fa un temps llegia que als EUA havien construït una flauta travessera amb una d'aquestes impressores, per exemple. Avui llegeixo que als Països Baixos van implantar el mes de juny una mandíbula artificial en un home construïda amb una impressora 3D. Una mandíbula de titani dissenyada per a la persona que l'havia de rebre, amb les característiques necessàries perquè s'hi enganxin els músculs, i impresa en 4 hores.

Help those suffering in the Horn of Africa