divendres, 3 de febrer del 2012

La #neu, la política i la memòria

Ha nevat però, no tant com es deia que nevaria. Molt bé. Moment de crítiques al Govern per ser massa previsor? Crec que és injust. El Govern ha estat prudent, fent cas de les previsions del temps. Quan governava Pujol es van acarnissar amb Artur Mas per la gestió de la nevada. Fa dos anys Saura va ser centre de les crítiques per poc previsor. Ara canvien les tornes. Així és la política de cada dia.

Escoltava Manel Fuentes aquest matí amb preguntes reiterades sobre si s'havien equivocat en una entrevista al responsable de Protecció Civil de Catalunya. Perquè havia vist les imatges del radar meteorològic que indicaven que la cosa no era tan greu com semblava. Després però, Melcior Mauri li ha explicat que la interpretació del radar en cas de nevada no és la mateixa que en cas de pluja, i li ha explicat que tots els models meteorològics coincidien en una predicció com la que va dur ahir a tanta prevenció per part del Govern. Un cop mes el presentador del Matí de Catalunya Ràdio, en el seu paper d'entrevistador punyent s'ha passat de frenada, parlant d'un tema tan important com és la previsió per evitar mals majors quan es tracta d'un episodi de nevada anunciat per professionals de la meteorologia que en saben molt més que ell.

Que no ha estat tan la cosa com es deia? Potser. Però, millor curar-se en salut.

Llegeixo amb indignació que la viceconsellera de Salut de la Comunitat de Madrid opina que s'ha de limitar l'assistència gratuïta als malalts crònics. Que ella mai no tingui una malaltia crònica i manca de recursos si mai es fa això que pensa. Quina gent tu!

Parlant de salut, el Diari de Girona continua publicant articles sobre la sanitat pública catalana i l'ICS concretament. Podem llegir que s'estaria cercant substitut per a l'actual president de l'ICS en un article on es torna a parlar de la voluntat d'esmicolar l'ICS en petites empreses i que aquestes quedessin fora del control administratiu, o d'un fet increïble, com és que un ex-alcalde de Reus hagi tingut màxims poder al grup Innova des del 1999 fins el 2011, fent ja uns quants anys que no era alcalde. El cas de Reus i una empresa 100% pública que es comporta com una gran empresa privada és escandalós, encara que sembla que tothom ho veu normal, no?

D'altra banda, el ministre d'Economia ha dit que es limitarà el sou als presidents de bancs. 300.000 per als de bancs intervinguts i 600.000 als de bancs que reben ajudes. Uns sous modestos, oi? Ja està bé la limitació però, aquests sous continuen sent un escàndol.

Help those suffering in the Horn of Africa