dilluns, 27 de febrer del 2012

Comença el #MWC2012

Comença el Mobile World Congress 2012 (MWC 2012) i ja tenim algunes notícies sobre el mercat de la telefonia mòbil. Una d'elles és la col·laboració entre Telefònica i la fundació Mozilla per presentar un sistema operatiu mòbil nou, basat en HTML5. Es tracta del sistema Boot2Gecko, el sistema operatiu de Mozilla -o una variant-, el qual interpreta HTML5 de forma nadiva. Un sistema operatiu lliure, basat amb Linux, com Android però, diferent d'aquest. Cal estar atents a l'evolució en un mercat liderat per Android i iOS.

Interessant un article de Jordi Cabot sobre l'ús creixent de DropBox en el treball col·laboratiu en articles de recerca. Gràcies a la seva facilitat d'ús substitueix a gestors de versions com Subversion. Ara bé, la seva facilitat d'ús, com la sincronització automàtica dels canvis, també és un problema en algunes situacions quan els canvis d'un poden eliminar els d'un altre dels col·laboradors. Sempre hi ha pros i contres.

Avui no tinc gaires ganes de comentar res de política. Serà el refredat que em té la gola plena de navalles afilades potser. El fet és que només vull comentar que el primer secretari del PSC, Pere Navarro, hagi justificat que el PSC votés la setmana passada al costat del PSOE contra la votació perquè Catalunya gestioni el 0,7% de l'IRPF per a finalitats socials. Tot plegat, perquè encara no s'han reunit ell i Rubalcaba, i per després entrar una proposició en el mateix sentit que la votada en contra. Per molt que s'expliqui Navarro, un cop més el PSC ha quedat en evidència. I aquest era el "Nou PSC"?

Help those suffering in the Horn of Africa