dimarts, 14 de febrer del 2012

El dèficit espanyol en dubte, el PP colla CiU (o no) i les beques #crisi #educació #pressupostos

Si el PP ha mentit sobre les mesures que aplicaria fins que ha arribat al govern, sembla que a Brussel·les pensen que el govern del PP també hauria pogut mentir sobre les xifres de dèficit d'Espanya, inflant el percentatge de dèficit de l'Estat per tal de tenir més marge de cara als objectius de dèficit del 2012. També sospita Brussel·les que el govern de Rajoy no presenta totes les mesures d'austeritat per no perjudicar el PP de cara a les eleccions andaluses. Crec que no només Brussel·les sospita d'aquest tacticisme electoralista, que no s'hauria de permetre.

CiU i PP han arribat en un acord per aprovar els pressupostos. L'euro per recepta sembla que és més important que la taxa turística, no sigui que el sector es queixi, i per això s'ajorna la implantació de la segona. Sembla que en aquest cas comparar-nos amb altres països no toca. Es vol suprimir la funció de representació política de les delegacions de la Generalitat a l'exterior, cosa que no veig malament. Sí, altres autonomies en poden tenir, doncs que ho eliminin també. És com els partits de costellada. Són falses esperances de tenir un país independent quan estem governats per un partit que la independència la té molt avall en la seva llista de prioritats. El PP de Catalunya torna a reivindicar-se i a presumir de tenir la paella pel mànec a Catalunya. I evidentment, no permetrà que ara que governen a Madrid, CiU els tregui el protagonisme que en el seu moment no van tenir.

Llegeixo que a l'aeroport de Castelló s'ha de construir de nou la plataforma on giren els avions perquè es va construir malament i no compleix la normativa de seguretat. No només amb governs del PSOE es fan coses malament, el PP també té exemples de mal govern, per molt que ens venguin una altra cosa ara que han arribat a la Moncloa.

I acabo amb un comentari sobre el ministre de Cultura, que continua donant temes per parlar. Ara resulta que ens diu que vol canviar el sistema per donar beques, donant més pes a les notes que a la situació econòmica de qui les rep. Amb això fa entendre que el sistema actual dóna més pes a la situació econòmica, quan si no es treuen bons resultats acadèmics no hi ha beca possible. I la idea al darrere de tot em penso que és ben senzilla. Es tracta de disfressar el sistema de beques com un sistema més competitiu per tal de poder negar el major número possible de beques i estalviar-se així diners. No és tan diferent dels canvis en el sistema de pensions, canvis per estalviar-se diners i venuts com una altra cosa en el seu moment pel govern de Zapatero.

Help those suffering in the Horn of Africa