dimecres, 8 de febrer del 2012

La polèmica dels #premisgaudi, la pell fina de Buenafuente, i els pressupostos i les eleccions #crisi #política #Fortanete

Abans d'ahir es va fer la cerimònia d'entrega dels premis Gaudí de cinema. Duran la cerimònia -que no vaig veure- llegia missatges a Twitter sobre com era de dolenta. Encara avui però, la polèmica continua. Però, a més de criticar la cerimònia per dolenta o avorrida, la polèmica se centra amb el guió que el presentador va escenificar i que va tenir alguns moments crítica als polítics presents, Artur Mas i Ferran Mascarell.

Ahir a la tarda vaig escoltar uns talls de la cerimònia, el que fa referència a Mas i el de Mascarell. I, home, potser no tenen gaire gràcia però, no cal exagerar. Com he llegit en algun comentari, alguns tenen la pell molt fina. Deixant de banda si la cerimònia ha estat bona o no, el conseller de cultura va perdre els papers dient que no li havia agradat gens, gens, gens. Fent demagògia conscient, cada dia veiem als mitjans les bromes que des de que va esclatar a la crisi ens ofereixen els polítics, conduint-nos per un camí incert, preparant-nos per a garrotades, i així quan ens les donin les pairem millor.

La pell fina es podria que té també Buenafuente. Amb el poder de parodiar qualsevol cosa Buenafuente per enèssima vegada no aguanta les crítiques que li fan via Twitter. La veritat, que algú li demani un monòleg sobre l'ERO del Terrat és normal que no li agradi però, tampoc n'hi ha per insultar la persona que l'ha fet, sobretot perquè ell es dedica a riure, alguns cops de situacions que a altres no els fan gens de gràcia.

Estic d'acord amb Rubalcaba -encara que pensi que tant ell com Chacón no renovaran res al PSOE- sobre la necessitat que Rajoy presenti ja els pressupostos del 2012. De fet li demana negociar amb Brussel·les fer més pausadament el camí per al compliment dels acords econòmics sobre dèficit, per evitar una gran recessió a Espanya. Sembla que tot apunta que fins que no passin les eleccions d'Andalusia no presentarà els pressupostos però, igual que diuen que fins aleshores no pujarà l'IVA. Són d'aquelles coses que fan els polítics quan governen i que no haurien de poder-se fer. Com s'hauria d'impedir no ho sé però, és enganyar la gent aguantar certes accions per motius estratègics i negar-ho, a la vegada que poden estar agreujant la situació econòmica del país no actuant ràpidament.

A Síria la revolta popular no està tenint l'efecte que ha tingut en altres països àrabs i allí veiem a les notícies dia sí dia també com la repressió del govern és brutal causant cada cop més morts. Rússia dóna suport al govern sirià, mentre que els països occidentals no però, no acaben d'actuar. Avui llegia que 18 prematurs han mort en un hospital d'Homs pels talls elèctrics causats pels bombardejos. Els més innocents de tots pateixen els efectes d'un govern que no respecta la discrepància ni les vides humanes.

L'associació cultural Ontejas de Fortanete ha rebut el premi al mèrit social a la IIa edició dels premis Maestrazgo. Sempre alegra tenir notícies de Fortanete i veure com la feina d'associacions que vetllen per mantenir viva la cultura i la història té un reconeixement com aquest.

I acabo. El País publica testimonis de víctimes del franquisme, víctimes de la repressió d'un règim que durant quasi 40 anys va sotmetre els que no eren afins al mateix. Els afins al règim sovint utilitzen exemples d'actes rebutjables durant la Guerra Civil per part dels defensors de la República, com la famosa matança de Paracuellos. Rebutjables sí però, no comparables a crims que els vençuts van estar cometent durant dècades, amb el vist-i-plau oficial de l'església espanyola, ja que ells eren els vençedors en la croada contra els infidels rojos. Mai no entendré, sent cristià, una maldat tan gran sota la bandera de la meva mateixa religió, i emparada per la cúpula eclesial.


Help those suffering in the Horn of Africa

1 comentari:

Brian ha dit...

Pos, quin poc sentit d'humor te Buenafuente! M'ha sorpres i decebut molt la seva reacció.