dijous, 9 de febrer del 2012

#Garzón inhabilitat i la vaga de TMB #crisi

Sense cap dubte la notícia del dia és la sentència d'inhabilitació d'11 anys que el suprem ha dictat contra Baltasar Garzón per les escoltes del cas Gürtel. No puc ni simpatitzar ni estar en contra de Garzón. Però, és preocupant que quan ha investigat un cas de corrupció com la trama Gürtel o les investigacions sobre els crims del franquisme, hagi estat quan s'hagi vist davant dels tribunals. He d'entendre que la sentència és justificada, no sóc qui per posar-ho en dubte però, no deixa de ser preocupant, i al mateix temps sembla mentida que un jutge amb la seva experiència hagi pogut caure en errors que han fet que el condemnin.

El Govern ha de tirar endavant els pressupostos i ho vol fer amb l'ajuda del PP. I el PP, estigui o no d'acord amb els pressupostos, vol acords més enllà d'aquesta fita per tal de donar-hi suport. La política al servei dels interessos dels partits i no dels del país. Com sempre. Si ja poden haver eleccions, que la cosa no canvia gaire, només els actors protagonistes.

Aquests dies llegeixo i escolto moltes queixes per la vaga convocada a TMB durant els dies del congrés de telefonia mòbil a Barcelona. Una vaga que perjudicarà molt la ciutat i el país perquè dificultarà la mobilitat en dies tan importants. Els tertulians que es queixen de la vaga, gairebé mai no es mostren comprensius, gairebé mai no reflexionen sobre com s'arriba en aquests extrems, sobre com algunes empreses tensen la corda fins que els treballadors adopten protestes més dures. Encara recordo una notícia del gener on TMB, governada per polítics que s'engreixen amb les dietes que cobren, i amb despeses menys prioritàries, posava sobre la taula un conjunt de propostes als treballadors per retallar 14 milions d'euros dels seus sous, entre les quals hi havia un ERO voluntari de treballadors amb discapacitats o amb fills menors. Vergonyós, no? Pocs tertulians he vist denunciant-ho.

Help those suffering in the Horn of Africa