dimarts, 28 de febrer del 2012

Polèmica amb l'#INEFC a #Amposta i el sou de la Consellera #crisi #educació

El mes de novembre passat coneixíem que Amposta i Cambrils es quedaven sense els estudis d'INEFC per motius de viabilitat econòmica. Una notícia que al territori ja anava acompanyada dels rumors sobre una opció d'estudis privats compartits entre Tortosa i Amposta. Ahir ERC denunciava que no hi havia cap estudi de viabilitat sobre els estudis d'INEFC públics, de manera que la notícia del mes de novembre contenia un engany. De fet, ERC va dir que els estudis públics es van descartar per afavorir l'opció privada. I em pregunto jo, si això és així, si això és cert, no s'haurien de prendre mesures a més de fer declaracions?

I ja que es parlava de la viabilitat dels estudis d'INEFC, l'Ajuntament d'Amposta defensava ahir la viabilitat dels estudis privats. Tot plegat convida a confusió, en un mateix dia es parla de la viabilitat dels estudis però, uns parlen dels privats i els altres dels públics. Em pregunto, de passada, on era el govern municipal a l'hora de defensar la viabilitat del projecte públic o a l'hora de dir que no hi havia tal estudi de viabilitat.

Segur que tot són coses de l'oposició, que ataca CiU, i si ataca CiU ataca Amposta.

Parlant d'estudis, la consellera d'Educació visitava les Terres de l'Ebre divendres passat, i ho feia amb polèmica, tal com es pot llegir al bloc de Miquel Castelló. Una polèmica causada pel tarannà que va mostrar, un tant autoritari, prepotent o fins i tot antidemocràtic, oblidant el dret sagrat a la llibertat d'expressió. Una de les coses que li molestà a la Consellera, segons es comenta al bloc La Via Augusta,  va ser una pancarta que il·lustrava la diferència entre les retallades per a uns i per als altres, on es llegia que Artur Mas cobra 12.000 euros al mes i la Consellera 9.000.  La Via Augusta fa referència a altres llocs que parlen dels sous dels polítics. Liberal.cat explica que Artur Mas cobra 144.030 euros l'any, que repartit en 12 pagues són poc més de 12.000 euros.  De la mateixa manera, els consellers cobren 108.576 euros, poc més de 9.000 euros al mes repartint-ho en 12 pagues. I això si es compara amb el sou mitjà d'un treballador, que estaria entre 20.000 i 25.000 euros anuals, és una diferència abismal. No entenc perquè es molestà la Consellera per una pancarta que no mentia. L'altre lloc que parla dels sous dels polítics és Diario Crítico, i allí el sou de Mas passa dels 160.000 euros, és a dir, si és cert, encara més. Sobre sous, e-noticies explicava ja fa un temps que els delegats del govern, en aquest cas, Xavier Pallarès, cobrarien més de 74.000 euros anuals, que quedarien en més de 6.000 euros mensuals repartint-ho en 12 pagues.

I és que els sous dels polítics, com escriu Maite Moreno, han de ser suficients però, cal aclarir coses com els càrrecs que cobren de més d'una institució -quan un funcionari no pot fer-ho de més d'una administració- però, compartint responsabilitat amb la ciutadania, a qui de moment es carreguen totes les conseqüències de la crisi actual.

Help those suffering in the Horn of Africa