dimecres, 15 de febrer del 2012

#Pressupostos, #reformalaboral i #crisi, que original

Avui en Salvador Cardús parlava dels pressupostos i es referia al PP, dient que un partit que vol negociar coses com ajornar la taxa turística per tal de permetre l'aprovació dels pressupostos, més que responsabilitat política té ganes d'emprenyar. I ho comparteixo plenament. Per això, llegir que el PP de Catalunya parla de responsabilitat política i d'oposició constructiva davant de l'aprovació dels pressupostos fa riure i a la vegada fa indignar-se.

En Xavier Sala i Martín critica la reforma laboral del PP, apuntant els que pensa que són els punts negatius del sistema laboral espanyol i concloent que amb la reforma no n'hi ha prou, que cal creixement econòmic. I és que ja veurem si amb aquesta reforma no passarà amb les mesures màgiques de Zapatero, que al final no han evitat l'empitjorament de l'economia.

Un partit exemplar, el PP, en una autonomia exemplar, el País Valencià, amb una capital governada de forma exemplar, València. I tan exemplar és que les notícies sobre la crítica situació econòmica que viuen són habituals. Avui llegeixo que l'Ajuntament de València s'ha quedat 24 hores sense llum en algunes oficines per no pagar a Iberdrola. La impecable gestió del PP dóna els seus fruits allí on ha governat fins ara.

Iran tanca l'aixeta del petroli a Espanya, diuen alguns, mentre que l'Iran ho desmenteix. Veurem com puja el preu del carburant? El carburant, que puja quan puja el preu del petroli però, que baixar no baixa tant quan sí que ho fa el barril.

Que allò que ens expliquen els mitjans sobre Urdangarín fa pensar en la certesa que hagi pogut desviar fons públics per enriquir-se és una cosa. Però, que no es respecti la seva intimitat, entenent-la en un sentit ampli, també com poder fer una vida tan normal com sigui possible, sense assetjament de mitjans que no cerquen la notícia si no mostrar cares demacrades, cares serioses, desgast per la situació, i res més, no està justificat. Telecinco presumeix d'haver contactat amb la Infanta i d'haver intentat contactar amb Urdangarín, qui va marxar corrent. On és la informació? Ara que, veient qui és la periodista tampoc cal esperar gaire més. La presumpció d'innocència val per a tothom, i igual que cal fer-ho amb tothom, cal respectar les persones i deixar-les viure la vida, a elles i la seva família. Ja dirà el jutge allò que hagi de dir.

I acabo amb un article sobre el creixement de l'economia al món. The Telegraph publica un article que explica que mentre al món l'economia està millorant, l'economia britànica, la italiana, l'alemanya, etc., no ho estan fent, ans al contrari. En global, l'economia europea està empitjorant. I en culpa les mesures d'austeritat que impulsa la canceller alemanya Angela Merkel. El funcionament del Banc Central Europeu i la combinació de retallades i augment d'impostos estan condemnant l'economia europea.

Help those suffering in the Horn of Africa