divendres, 9 de setembre del 2011

#política Els privilegis dels sindicats, el #català, #Guardiola i les infraestructures #crisi

Llegeixo que Esperanza Aguirre va carregar contra els sindicats i els alliberats davant les protestes que li plouen sobre les retallades en educació. La desqualificació de manifestants contra les retallades per ser alliberats sindicals -tots no ho eren, segur-, és criticada per Carlos Carnicero. I és que, com bé diu, els sindicats estan regulats legalment, quin paper empara la Constitució. El funcionament dels sindicats és democràtic i els representants dels treballadors són elegits en unes eleccions. Si Aguirre desqualifica els sindicats, d'alguna manera, com diu Carnicero, s'està desqualificant ella mateixa, perquè el seu càrrec surt d'unes eleccions i també se li pot criticar que treballa poc i cobra molt. Demagògia en pot fer tothom. El seu company de partit, Miguel Ángel Rodríguez, l'altre dia també criticava els sindicats a Twitter demanant que se'ls treguin els diners públics, quan aleshores podríem demanar també el mateix per als partits polítics.

Alicia Sánchez-Camacho diu que se sent molt catalana i també que la immersió lingüística ha garantit el coneixement de català i castellà a Catalunya. Com pot dir això i al mateix temps el seu partit continuar amb el discurs que a la pràctica demana eliminar el model d'immersió lingüística. Polítics oportunistes, pensant en les eleccions.


Avui els mitjans s'han fet pesats amb la Medalla d'Or del Parlament que ahir va rebre Josep Guardiola. Admiro el tarannà de Guardiola i admiro les fites que ha assolit. Ara bé, el tema està esdevenint molt pesat. Els mitjans, perquè quan tenen una notícia que sembla que té ganxo, no poden parar de parlar-se. Els polítics perquè necessiten trobar icones, símbols de país i així intentar fer-los seus.

Parlant de política, Artur Mas va criticar el govern espanyol per tirar els diners en infraestructures -AVE- i demana prioritat per al port de Barcelona. Ara bé, em pregunto si Mas en altres moments no s'apuntava a felicitar-se per aquestes infraestructures, entre les quals hi ha l'aeroport de Lleida i el que es demanava a les Terres de l'Ebre, d'una rendibilitat discutible segons els entesos.

Acabo. No es pot admetre que algú vagi al jutjat -Ortega Cano- i que a fora una munió de fanàtics i gent de poca feina l'increpi per un delicte que, si es confirma, pagarà com ordeni el jutge, i que fins i tot increpin el seu fill. Això, en part, és el que ensenyen determinats programes de televisió amb les seves discussions acalorades, mancades d'educació.

Help those suffering in the Horn of Africa