diumenge, 4 de setembre del 2011

La #Cinta, la #crisi i la llengua #català #20N #LaLiraAmpostina

Avui hem tocat a la processó de la Cinta de Tortosa. Cita obligada de cada any, amb la interpretació del pasdoble Tortosa a la plaça de l'Ajuntament i després la processó, llarga processó, amb una afluència massiva de gent. Artur Mas duia l'estendart de la Cinta avui. Molta policia, potser més de l'esperada per si hi havia protestes. Merescudes serien però, en un dia així la gent es conté perquè cal separar una cosa de l'altra. Amb aquesta actuació i el proper 11 de setembre ja tindrem acabada la temporada com aquell que diu.

La directora del FMI s'uneix al president del Banc Mundial avisant de la situació tan crítica de l'economia mundial. Els organismes inútils que no van saber veure arribar la crisi, ni van saber fer res per impedir-la, ara continuen avisant que la cosa és greu, com per preparar-nos per la que vindrà. Per dir-nos que són incapaços de donar solucions que no passin per retallar drets, retallar benestar, retallar, retallar, per aguantar la crisi una bona temporada, si els especuladors ho permeten.

Parlant de crisi, a Madrid els professors protesten amb una tancada per la situació de l'educació de la Comunitat de Madrid. Esperanza Aguirre, demagògicament, diu que els augmenta 2 hores lectives i que això no és res, no és tant com per queixar-se, quan el professorat no treballar només les hores lectives. Els professors ja li han recordat que treballen 37,5 hores, no 18 i li han contestat una carta que la presidenta els ha adreçat, corregint-li les faltes d'ortografia i les incoherències argumentals. No entendré mai però, com el PP té majoria absoluta a la Comunitat de Madrid -a més del País Valencià-.

I parlant d'Educació, la consellera Rigau diu que el curs començarà amb el català com llengua vehicular. Caldrà veure com acaba perquè si el Govern no està per la confrontació en el tema de la llengua a l'escola, què farà per impedir la imposició del castellà?

Help those suffering in the Horn of Africa

3 comentaris:

Cucafera ha dit...

Com a tortosí tots els anys tinc molt de goig de veure la participació de la Fila d'Amposta a la processó.
I si em deixeu ser una mica capciós, a Amposta s'invitaria de manera tant continuada a una banda de Tortosa ?

Unknown ha dit...

Només una puntualització, la banda que venim tots els anys som la Lira. La Filha és l'altra banda d'Amposta.

Quant a la pregunta, per mi no seria problema. Una altra cosa és que el consistori ho consideri oportú.

Cucafera ha dit...

Sento l'errada. Clar que sí: La Lira ampostina, dirigida magistralment per Octavi Ruiz.