dilluns, 19 de setembre del 2011

A pagar per anar a l'escola, segons Aguirre #educació #crisi #20N

Esperanza Aguirre se supera cada dia. Avui llegeixo que opina que l'ensenyament potser no cal que sigui obligatori i gratuït en totes les fases. Però, no aclareix quines són les seves veritables intencions, o les del PP quan governi Espanya. Eliminaran la gratuïtat de P3? Eliminaran la gratuïtat de batxillerat? Promouran l'elitisme dins del món educatiu? O faran que als 12 anys ja no sigui obligatòria l'escolarització i tenir així una societat aborregada? Com que no especifica tot és possible.

Grècia continua sent escanyada per la crisi, pels països europeus i pels organismes internacionals. Llegir que l'FMI li exigeix tancaments d'empreses públiques, acomiadaments i reducció de sous de funcionaris, que se sumen ja a les mesures radicals que s'han anat veient els darrers mesos, fa fredat. Fa fredat pensar com de malament ho estan passant, i fa fredat pensar que no se sap si algun dia li tocarà el rebre a Espanya, per molt que Salgado i Zapatero vagin d'optimistes.

És contradictori que Duran parli de portar al programa electoral la proposta d'un impost per a les grans fortunes. És contradictori venint d'un partit de dreta, més afí a les grans fortunes que no pas a la classe treballadora. Però, benvinguda sigui la proposta.

Ahir a la nit abans de marxar a dormir em vaig trobar amb la notícia d'eliminació de places d'interins a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, juntament amb la no reobertura de les plantes tancades durant l'estiu i el funcionament dels quiròfans al 50%. Com vaig comentar al meu bloc, sobta que havent dit el conseller que les retallades havien acabat, continuem veient-les venir, com si res.

I acabo. Si la setmana passada moria un noi, ahir se sabia de la mort d'una dona de Vinaròs pressumptament a mans del seu marit. El cos va ser trobat a Amposta. Va coincidir que un dels meus contactes al Facebook va penjar la foto demanant informació d'on podia trobar-se la dona i, malauradament hem hagut de veure com el final més tràgic és el que ha esdevingut. Amposta en una setmana, dos cops notícia per violència de gènere, sumats als casos de violència que han succeït a la resta d'Espanya. El món està boig.

Help those suffering in the Horn of Africa