divendres, 16 de setembre del 2011

#crisi Units pel corredor del mediterrani, ERO a l'Hospital de Sant Pau #salut i Rajoy va venir a Catalunya #20N #eleccionsgenerals

Artur Mas avui ha estat notícia per haver-se reunit amb els presidents de Múrcia i del País Valencià per reclamar el corredor del Mediterrani, en comptes d'altres alternatives per al ferrocarril de mercaderies, ara que Europa ha de decidir quins projectes finança. Joan Herrera però, li ha recordat que durant temps ha participat amb PP i PSOE en l'impuls a l'AVE. De fet, fa poc quan Artur Mas criticava el govern per invertir tant amb AVE em semblava que no podia ser que Mas fes aquell discurs. Benvinguts siguin els canvis de pensament, tot i que no acceptin que han canviat.

Avui Amposta ha estat notícia per la mort d'un jove quan ha anat a discutir amb la seva ex-parella. Mala notícia, com totes les notícies de morts que tenim massa sovint però, aquest cop a la nostra ciutat. Imagino que tindrem reportes de successos preguntant per la zona dels fets. I és que la violència la tenim a tot arreu.

Preocupa conèixer que l'Hospital de Sant Pau presenta un ERO que afecta quasi el 40% de la plantilla. Això és molt i en un centre sanitari crec que encara és qualitativament molt més. I això se suma a les retallades que encara continuen el seu degoteig en el sistema públic de salut.

Quant a la crisi, els mitjans ens diuen que Catalunya és la segona autonomia més endeutada d'Espanya, després del País Valencià. L'endeutament equival al 19,9% del PIB. Però, és que Espanya té un endeutament del 65,2% del PIB. Parlant de crisi, el programa 59 segundos de TVE va emetre un programa sobre l'economia i s'hi va parlar dels motius de la crisi i de les mesures que s'haurien d'adoptar. És de destacar la intervenció de l'economista d'Attac, Alberto Garzón, oferint alternatives que no es basen en retallar i retallar per anar tirant. Malauradament qui governa i qui vol governar pensa diferent i tirarà pel dret, segur.

Finalment, només comento que ahir Rajoy va anar a fer una conferència a Tribuna Barcelona i a més que Miquel Roca li va etzibar que amb la llengua no es pot frivolitzar, del discurs de Rajoy han destacat els mitjans les seves paraules demanant que es fes èmfasi en el que ens uneix i no en el que ens separa. Ho sento però, això és fugir d'estudi i evitar debats del tot legítims. Com és habitual en els polítics que governen o aspiren a governar a Madrid.

Help those suffering in the Horn of Africa