dilluns, 5 de setembre del 2011

#CiU, els seus amics del #PP, i la llengua #català

Aquest matí hi havia notícies que, fent referència a declaracions del president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), apuntaven que la sentència sobre el castellà a l'escola potser només s'hauria d'aplicar en els casos de les famílies que van presentar demanda en el seu moment. Ara bé, el TSJC ha puntualitzat i ha avisat que la sentència podria afectar tot el sistema educatiu català, no només les poques famílies demandants. Com ha recordat Reagrupament, aquest Estatut el va acabar pactant Mas amb Zapatero a la Moncloa. Era una gran fita. Aquest Estatut va ser denunciat pel PP al Constitucional, que ja el va retallar més del que s'havia retallat a Madrid. Ara, aquesta sentència, no fa més que agreujar les coses i el PP continua en la seva línia demagògica contra el català.

En canvi, CiU té com soci de facto al PP al Parlament, i a les Terres de l'Ebre, per exemple, el té com soci per governar consells comarcals. El PP no ha canviat gens però, a CiU sembla que això no li importa gens. Lluny queda la signatura de Mas davant de notari per a les anteriors eleccions catalanes.

La consellera Rigau, continuant amb la sentència, aquest matí llegia que estava disposada a ser multada o inhabilitada per defensar la llengua a l'escola. En canvi aquesta tarda afluixava el discurs i deia que no volia ser insubmissa, al mateix temps que demanava el professorat que no optés per la insubmissió per no polititzar la relació amb alumnes i pares. En part ho considero normal. El mestre/professor ha de deixar de banda la problemàtica política a l'aula i en la seva relació amb pares i alumnes. Però, la política s'interposa massa cops en la feina del professorat i això, que no hauria de passar, ningú no ho veu malament.

A Somàlia la situació continua agravant-se. 750.000 persones corren el risc de morir en els propers mesos a causa de la fam i de la sequera. És evident que cal fer alguna cosa.

Help those suffering in the Horn of Africa