divendres, 23 de setembre del 2011

La #crisi a l'ICS, la censura a #RTVE i l'ONU no accepta Palestina

Llegeixo que els cap de serveis dels hospitals de l'ICS es mobilitzen contra la degradació de la qualitat assistencial a causa de les retallades. I no és per menys. A les Terres de l'Ebre i Camp de Tarragona les retallades no s'han aturat i no se sap quan s'aturaran. A l'Hospital de Vall d'Hebron els metges han acordat fer vaga indefinida 3 dies per setmana per protestar contra la situació en què es troben. La incertesa entre els treballadors sobre si continuaran treballan i en quines condicions és un fet. Algú es posa en la pell de l'altra gent a l'hora de decidir acomiadaments? Algú pensa que els altres també tenen família? Allò més trist és que probablement si això ho hagués fet el govern anterior els mateixos que ara es justifiquen per les retallades, aleshores ho haurien criticat de forma contundent.

Preocupant és també la situació a ensenyament. Llegeixo que la Generalitat s'endarrerirà en els pagaments corrents a les universitats públiques i que aquestes pagaran les nòmines dels seus fons per no afectar els seus treballadors.

Avui el Consell d'Administració de RTVE revocarà l'acord que els permetia accedir a l'aplicació que s'utilitza per elaborar els continguts dels informatius i poder exercir potencialment la censura. Una gran cagada dels consellers de PP i PSOE que se'ls ha girat en contra.

Aquesta setmana Palestina ha demanat ser admesa com país de ple dret a l'ONU. Però, malauradament el president dels EUA va vetar-ne l'admissió. Com s'ha comentat per Twitter, és contradictori que algú que ha estat premi Nobel de la Pau hagi vetat la millora de la situació d'un país com Palestina, amb terrorisme intern però, també amb un altre país, Israel, que ha anat esgarrapant-li territori i que també ha exercit la violència contra els seus ciutadans. Qüestió de vots, probablement.

I a casa nostra, mentre Alemanya ja ha posat data final a les nuclears, mentre a França comencen a aixecar-se veus en contra, el govern espanyol ha prorrogat 10 anys la llicència de la central nuclear d'Ascó (I i II). Un govern, el del PSOE, molt coherent amb temes energètics.


Help those suffering in the Horn of Africa