dijous, 29 de setembre del 2011

Per què retallen serveis bàsics? #crisi #salut #ebresalut

Ahir a la feina va marxar una companya gràcies a la política de retallades a salut. La resta, si la cosa no empitjora, veurem retallat el nostre sou -sóc extern, per més INRI-. Dins de la salut pública a Terres de l'Ebre veiem una sagnia de llocs de treball que, per molt que es digui el contrari, evidencien que anem cap a l'abisme. Potser qui decideix no pateix pel seu sou, pel futur de la seva família. Altres han de viure en el seu dia a dia angoixats pel què passarà. La política de retallades, de sacrificis, del govern català, va a reduir despeses on més mal fa, tant a usuaris com treballadors: salut i educació. Ahir Gaspar Llamazares es va explicar molt bé als Desayunos de TVE. Com altres apunten, s'explica com els serveis de caire social a Espanya i Catalunya estan molt per sota de la mitjana Europea, fins i tot comparant en funció de la renda del país. Així ho diu també un document del Centre d'Anàlisis i Programes Sanitaris (CAPS). Però, qui governa ens ven una altra història, igual que els mitjans de comunicació oficials o oficialistes.

Qui ens governa ahir ja es va parlar que retalla en serveis socials i només posa excuses i arguments sentimentalistes. Ahir va ser tema de conversa la suspensió temporal del pagament a residències de gent gran i discapacitats. Els propis empresaris es queixen de les inversions que van haver de fer per complir les condicions per oferir el servei i la situació en què es troben, a més de recordar la gran quantitat d'usuaris a qui pot afectar.

Avui a l'ICS s'havia de negociar la rebaixa de sous dels professionals però, es veu que s'ha suspès per una entrada massiva de gent emprenyada a les instal·lacions de la institució. Insisteixo, com es pot estar parlant de rebaixar sous i de fer fora gent al carrer quan tenim polítics que cobren una animalada, alts càrrecs que també, "jefes" i "jefecillos" que podrien ser prescindibles arreu de l'administració pública? Com es pot parlar de retallades i al mateix temps de no pujar impostos, excepte consignes populistes que no se sap si es compliran sobre les grans fortunes?

Per cert, a les Terres de l'Ebre us recomano visitar el web de la Plataforma per la Salut de les Terres de l'Ebre, ebresalut.org. Ens hem d'organitzar, fent allò de pensar globlalment i actuar localment. Malauradament el problema té origen polític i en part políticament s'ha de començar a resoldre. Moviments com el 15-M haurien de ser ben presents a les properes eleccions i castigar aquells que, acusant el govern anterior, han emprès un camí de destrucció de llocs de treball, de degradació de serveis. I per molt que ho neguin, l'evidència els desmenteix.

Acabo. Només em faltava llegir que José Bono vol que es modifiqui el subsidi d'atur perquè la gent no prefereixi cobrar l'atur a treballar. I no és que no hi hagi gent que no pensi així però, si Bono posa això sobre la taula ha de posar sobre la taula el seu sou i el de la resta de càrrecs electes, les concidions avantatjoses per tenir la pensió màxima, o els sous vitalicis de certs càrrecs quan deixen d'exercir-los. Si no ho posa tot sobre la taula continua fent lo que un socialista no hauria de fer, anar contra el benefici comú. Ara que, molts socialistes de socialistes només tenen el qualificatiu i la retòrica.

Help those suffering in the Horn of Africa