dimecres, 7 de setembre del 2011

#música Multa per trocar trompa a casa, la reforma de la #Constitució i la #crisi


Llegeixo indignat que una família de Tarragona ha estat multada amb 800 euros perquè el veïnat s'ha queixat que el seu fill, de 7 anys, toca el trombó a casa. Bé, en realitat és una trompa, ja que si veieu les notícies de TV3 es veu l'instrument. Sobta la confusió, fins i tot comesa al programa La Tribu, de Catalunya Ràdio, a la tarda. De tota manera,  segons la notícia la família diu que el nen tocava a les tardes i no a les nits. En ple dia és estrany que el nombre de decibels mesurats a causa de la trompa sigui gaire elevat, quan el so ambient ja és important. Ara bé, segons la informació a la televisió no ha hagut mesura de decibels que doni suport a la denúncia. Com s'explica? La notícia m'indigna perquè em sembla una manca de sentit comú increïble penalitzar l'estudi d'un instrument a casa en un horari raonable. Tota la vida s'ha fet. No m'imagino les escoles de música proporcionant espai a tot l'alumnat per anar-hi a estudiar a l'hora que vulguin. A més, la trompa no és un instrument estrident precisament. Se li demana utilitzar sordina al crio per estudiar, mitja hora al dia -segons Catalunya Ràdio- quan és important escoltar el so de l'instrument sobretot quan un s'està formant en el seu domini. Indignant també és que, segons la notícia, la multa es justifiqui per l'incompliment de l'ordenança de civisme. Quina ordenança és aquesta que penalitza l'estudi d'un instrument? Segur que molts i molts de vehicles sorollosos se salten l'ordenança cada dia i encara han de veure la multa. Us imagineu denunciar un taller que tingueu sota casa o al veïnat perquè fa soroll, o el soroll d'una obra quan fan els fonaments de l'edifici, per exemple?

Avui al programa El matí de Catalunya Ràdio ha hagut, segons diu el diari Ara, una picabaralla entre el presentador, Manel Fuentes, i el catedràtic de la UPF, Vicenç Navarro. L'entrevista es pot escoltar en línia al web de Catalunya Ràdio. És sobre la reforma de la Constitució i els motius que té Navarro per haver-se manifestat ahir en contra d'aquesta reforma. Manel Fuentes ha insistit a preguntar si Navarro està a favor o en contra de la reforma i si està a favor o en contra de reduir el dèficit, amb l'intent del catedràtic d'argumentar però, amb interrupcions continues que al final miraven de fer-lo contradir. Crec que Fuentes, com li ha etzibat Navarro, ha estat maleducat i no ha deixat respondre l'entrevistat. L'entrevistat estava explicant-se, cosa que si ho escolteu és interessant, fins que Fuentes l'interromp i comença la picabaralla, cap a la meitat de la gravació. El matí de Catalunya Ràdio ha emès una comunicat demanant disculpes sobre l'esdevenir de l'entrevista i ha anunciat una possible entrevista a l'estudi de l'emissora amb Vicenç Navarro.

I mentre al Twitter algun periodista cavernari semblava que esperava que el Tribunal Constitucional alemany es pronunciés contra el rescat de Grècia, aquest s'ha pronunciat a favor però, obligant a la consulta prèvia al Parlament abans d'autoritzar nous rescats. L'esperit democràtic ens diu que això és ben normal. Una altra cosa és que ens agradi que un rescat depengui de la majoria parlamentària del moment a Alemanya.

Crisi. Una crisi que ens dóna notícies per indignar-nos. A València, via Menéame, llegeixo que l'Ajuntament gasta gairebé el doble en imatge, en publicitat, que no pas en polítiques socials. Un gran exemple de govern del PP, perquè és el PP mateix un partit que presumeix de fer les coses bé a tot arreu, amb els seus caps visibles a Madrid i València, tant en ajuntaments com en autonomies.

Creative Commons License + GNU FDL
Help those suffering in the Horn of Africa