dissabte, 3 de setembre del 2011

#Insubmissió per la sentència del #català, i una mica de #crisi

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat 2 mesos al Govern perquè el castellà sigui llengua vehicular al sistema educatiu català. La xarxa clama per la insubmissió contra la sentència. Al Facebook milers de persones donen suport a una pàgina que demana no acatar-la. En canvi, la consellera diu que es presentarà un recurs i CiU no està per la insubmissió. Duran ho veu una irresponsabilitat. Duran és qui critica els diputats del PSC a Madrid per no votar diferent del PSOE quant a la reforma de la Constitució. No és que no tingui raó criticant-los però, ell que en comptes de votar en contra es queda i no vota, ell que hauria votat o s'hauria abstingut si haguessin prosperat les esmenes transaccionals que va vetar Llamazares, ell que no planta cara en un assumpte de país com és la llengua en el món educatiu, ell, va donant lliçons.

Avui via Menéame trobo una entrevista publicada pel diari Cinco Días al director de Le Monde Diplomatique sobre la crisi, Ignacio Ramonet.  En aquesta entrevista critica els dirigents europeus perquè han decidit prioritzar el manteniment de la força de la moneda única, amb mesures que, segons Ramonet, asfixien l'economia i no ajuden a sortir en un temps curt de la crisi. De fet critica el govern espanyol per no haver dimitit en el moment de plantejar-se mesures econòmiques contradictòries amb la ideologia del partit que governa i que no estaven al programa electoral de les eleccions del 2008.

Canviant de tema, avui he trobat una notícia sobre els passos de vianants elevats, bandes rugoses i altres dispositius semblants instal·lats a les ciutats. Les empreses d'autobusos es queixen dels perjudicis per als vehicles que aquests dispositius provoquen. Malauradament sembla que la legislació sobre dimensions i criteris d'instal·lació no afecten en vies urbanes i per això els ajuntaments instal·len dispositius amb mides que no sempre complirien la normativa en cas de vies interurbanes. Potser la legislació hauria d'adaptar-se perquè, igual que els senyals de trànsit són d'aplicació en totes les vies, els dispositius instal·lats també hagin de seguir una legislació única.

Help those suffering in the Horn of Africa