dimecres, 4 de maig del 2011

#trànsit Accident a la C-12, el #sou dels diputats i mobilitzacions per les retallades #crisi

Aquest matí una notícia ens ha alarmat. Un autocar amb escolars ha tingut un accident. Una persona morta, el conductor d'un turisme que ha xocat amb l'autocar, i varis escolars ferits lleus, amb alguns d'ells traslladats a l'Hospital Verge de la Cinta. La notícia ha sortit primer que als mitjans al Twitter. L'alcaldessa d'Ulldecona, Núria Ventura preguntava sobre l'accident a un dels usuaris que segueix i a partir d'aquí s'ha pogut saber què ha passat. Tot sembla que ha estat causa d'un adelantament perillós. Malauradament a la C-12 sempre es veuen animalades al volant. Sobretot perquè és una via amb un carril per sentit i algunes persones quan tenen pressa no poden esperar a adelantar amb seguretat, i arrisquen la seva vida i la dels altres. No vull pensar què hagués pogut passar si l'autocar hagués sortit completament de la via i no parcialment com ha passat.

Alfons López Tena (SI) ha proposat que el sou dels diputats al Parlament sigui equiparat a la baixa, situant-lo en uns 37.000 euros. Potser és una mesura populista però, em sembla molt adequada. Hi ha qui ha esdevingut polític professional i viu amb un bon sou de la política, i no pot ser. A més, la desviació respecte el sou mitjà no pot ser tan alta com està sent. I quant a les dietes, si jo vaig cada dia a treballar i m'he de pagar el transport i el menjar de la meva butxaca, ho sento però, ses senyories haurien de fer el mateix. I qui no vulgui que no es dediqui a la política. Ja dic que pot semblar demagog però, l'argumentació contra aquestes propostes no deixa de ser argumentació per fugir d'estudi.

Continuen les mobilitzacions a Salut i a Ensenyament contra les retallades. A l'Hospital de Tortosa avui ha hagut una nova manifestació de professionals. Em pregunto, si les retallades no han de ser tantes, si el Govern fa el que ha de fer, per què ho deixa per després de les eleccions? Per què ens temem que el pitjor en cara no ho coneixem?

Ara que hi ha eleccions i que hi ha qui insisteix a atacar la immigració, una notícia refuta posicionaments contra els immigrants. Resulta que els immigrants aporten més del que reben i a més són els més castigats per la crisi. Però, és clar, això no interessa quan el vot anti-immigració és el que se cerca.

1 comentari:

Brian ha dit...

Pos, si. No he seguit la noticia, per tant no opinio sobre les causes pero agafant el que expliques ... Segons el meu profe d'autoescola, els adelantaments son probablement l'accio mes perillos que pot fer un conductor (és l'unic moment que et fiques de cara als altres cotxes), i abans de fer qualsevol, hem de pensar mil vegades si cal. Una lliçó que a molts els aniria bé.