dimecres, 25 de maig del 2011

#ebremunicipals2011 #municipals2011 Reaccions després de les municipals i #retallades #crisi

Com es podia llegir ahir, Toni Espanya parla de transició al PSC d'Amposta després del daltabaix electoral, i en parla avui El Punt. Però, a Tortosa també es parla de canvi. De fet, sembla que està en dubte que Joan Sabaté vagi a recollir l'acta de regidor. I és lògic que aquells que han governat i que l'electorat ha castigat dues legislatures seguides, i més ara, deixin pas. De fet, Joan Sabaté ja té un càrrec a Madrid i n'hauria d'haver prou -extensible a la resta de polítics acumuladors de càrrecs-.

Mentrestant a Madrid Zapatero vol primàries i Patxi López al País Basc vol un congrés extraordinari que acceleri el canvi de líder. Zapatero, en part gran culpable del gir a la dreta que diuen que s'ha produït a Espanya -un país no canvia d'esquerra a dreta d'un dia a l'altre-, no acaba de marxar. I és que podria marxar ja i amb ell fer-nos saber que la ministra Pajín, el ministre Blanco i uns quants més deixin de ser les cares visibles i sectàries del PSOE.

La crisi i les retallades no ens deixen. Ahir al portaveu del Govern venia a dir que havent tingut un èxit tan clar a les eleccions municipals les retallades havien rebut la benedicció de l'electorat. Ahir es coneixia que un grup de treballadors de l'Hospital Joan XXIII s'han tancat al vestíbul del centre, endurint la protesta. I avui els col·lectius d'ensenyament i de salut de l'Ebre han convocat una mobilització el proper 8 de juny a Tortosa per fer front a les retallades.

Creative Commons License + GNU FDL