dilluns, 23 de maig del 2011

#ebremunicipals2011 #22m El dia després i contiuen les acampades del #15m

Dia de reflexió post-electoral. En realitat de reflexió en cal poca perquè la reflexió que cal fer s'hauria d'haver fet ja fa temps. El PSOE ha fracassat a Espanya, probablement per la seva política incoherent amb la seva ideologia. El PSC ha fracassat a Catalunya, probablement per donar massa suport al PSOE en comptes de posicionar-se clarament a favor dels interessos de Catalunya. A les poblacions cal imaginar que ha hagut alguna mena d'influcència, a banda d'errors d'estratègia que no pot salvar una campanya electoral.

De moment, comencem a veure reaccions. La cúpula d'ERC dimiteix després dels nefastos resultats a Catalunya. Van voler esperar les municipals i només van allargar l'agonia. Ara, com diu Toni Soler al Twitter, falta el PSC. El PSOE parla de primàries quan probablement hauria de convocar eleccions generals. Al cap i a la fi, el 2012 governarà el PP igualment. Després de com ha governat el PSOE no pot esperar recuperar el terreny perdut a favor del PP. Esperem que hi hagi la pujada d'altres forces que compensin la situació. I a Catalunya encara no es visualitza el fracàs amb dimissions dels responsables del partit.

En el moment d'escriure això encara no conec reaccions importants als partits ebrencs i ampostins. Ho veurem properament, imagino. Seria lògic un replantejament de moltes coses.

En l'àmbit espanyol, relacionat amb el moviment del 15-M, les acampades que des del 15 de maig s'han fet a tot Espanya i l'estranger, Ricardo Galli feia una anàlisi de l'impacte d'aquestes en les votacions, del qual fa menció l'ABC. Segons Galli els partits als quals apuntava nolesvotes, PSOE, PP i CiU, han perdut globlalment 1.119.554 vots, un 4,96% de vots, encara que qui els ha perdut realment ha estat el PSOE. Un altre gràfic al qual fa referència Galli mostra com un 33% dels votants ahir no van anar a les urnes, i un 3% o va votar en blanc o nul. El vot en blanc i el nul, explica, serien la quarta força política a Espanya. Del moviment del 15-M ara queda veure'n l'evolució. Avui llegia que la policia desallotjava l'acampada de Granada. En seguiran més? Hi haurà resposta? Es podrà aguantar això que s'ha començat fins les eleccions del 2012? Serà possible, com deia Galli, convèncer els votants de dretes sobre allò que es reivindica?