dimecres, 18 de maig del 2011

#ebremunicipals2011 Les escoles de música, #spanishrevolution #15m revolució 2.0 a tot Espanya, #vacances i #jubilació a Europa #crisi

Començo amb una notícia trista, la mort de Josep Bo, l'autor de la cançó "Lo carrilet de la Cava". Si fa poc ens va deixar Teixidó, el darrer dels grans cantadors de jota de les nostres terres, ara ens deixa l'autor de moltes cançons populars del territori però, sobretot, de la que ha acompanyat les mobilitzacions ebrenques contra el PHN arreu de Catalunya, Espanya i Europa.

Ahir comentava al meu bloc personal que CiU anunciava una subvenció especial de la Generalitat per dotar d'uns 50.000 euros a cada una de les escoles de música ampostines, La Lira i la Filha. Ho comentava amb indignació per ser aquest un anunci de govern presentat per un partit en campanya electoral. Ho comentava perquè els 50.000 euros no són els 90.000 o 100.000 que no va permetre disposar el govern ampostí quan va tancar les portes a que La Lira fos escola municipal. Ho comentava perquè si bé aleshores no volien una triomf de cara a Amposta dels socialistes ara ells intenten el mateix amb el mateix tema, utilitzant les societats musicals. És indignant i és una forma de no explicar què ha passat i per què no tenim escola municipal com altres entitats veïnes tenen.

Les acampades en protestar pel funcionament del sistema democràtic actual, per demanar un canvi radical, estan augmentat arreu d'Espanya, com es pot veure al mapa inferior. Els principals partits i alguns mitjans no saben reaccionar d'altra manera que desqualificant amb múltiples arguments les mobilitzacions, titllant-les d'antisistema, de manca de propostes, etc. Però, per molt que s'hi esforcin la convocatòria va creixent en nombre de participants i ubicacions.

D'altra banda, la cancellera alemanya Angela Merkel diu que si Alemanya ha d'ajudar altres països ho farà però, demana canvis. Entre ells igualar el nombre de dies de vacances i l'edat de jubilació. Cosa lògica i que segur que molts aplaudiran. Però, si s'ha d'igualar això, aleshores caldrà igualar moltes més coses, com els sous, els beneficis socials, entre elles.