dimarts, 24 de maig del 2011

Tornen les #retallades passades les #municipals2011 #crisi #salut

Ja han passat les eleccions municipals, amb un èxit rotund per a CiU, i ara ja es reprenen els anuncis de retallades. Ahir al diari Ara es podia llegir que la Generalitat negocia amb els sindicats eliminar el pla de pensions dels treballadors públics, els complements de productivitat i el fons d'acció social. Alguns s'alegren per això, perquè la cosa pública els molesta o perquè posen en un mateix sac tot el funcionariat com una colla de gossos, o per enveja de no estar en la posició d'una persona que ha guanyat unes oposicions per tenir una feina estable al servei de la ciutadania. D'altra banda el comitè d'empresa de l'Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI) no veu bé que la Generalitat posi el 40% d'aquesta empresa pública i rendible en mans privades.

Les eleccions municipals continuen d'actualitat per les conseqüències que tindran, quant a pactes i també en els perdedors.

A Badalona no està clar què passarà però, si el govern català considera que el discurs del PP de Badalona s'assembla al de PxC -de fet el del PP de Tortosa i el d'Amposta també-, no seria gaire lògic facilitar l'alcaldia a Garcia Albiol, penso.

Si ahir la cúpula d'ERC va dimitir en bloc, al PSC això no passa. Sembla que no aprenen de les derrotes. La segona en pocs mesos i continuem veient parlant a Montilla o Zaragoza en uns termes poc realistes sobre la situació del partit. S'esperen dimissions i una renovació completa però, això no arriba. Dins del partit hi ha discrepàncies, com l'ex-conseller Maragall que discrepa sobre el clima de l'executiva socialista d'ahir. Em quedo amb una reflexió del Xavier Sala i Martín al Twitter, i és que fins que polítics com Zaragoza no deixin d'estar dirigint el partit el PSC no aixecarà el cap, perquè el sectarisme que fins ara ha funcionat, la dicotomia esquerra-dreta, ja no funciona.

A Amposta el PSC sí que ha reaccionat. Almenys Toni Espanya així ho explica al seu bloc, parlant d'una renovació del partit per arribar als propers comicis amb un "nou lideratge socialista" que garanteixi un èxit l'any 2015. Una renovació totalment necessària. No és el cas d'ERC, que penso que estan en el camí correcte per aconseguir un millor resultat d'aquí a 4 anys.

Acabo amb una notícia sobre el deute a Europa. Si els països intervinguts i també Espanya pateixen les qualificacions de deute de les diferents agències, sembla que ara països com el Regne Unit o Itàlia també estan en el punt de mira d'aquestes agències per la manca de solvència d'algunes de les seves entitats financeres.

Creative Commons License + GNU FDL