dissabte, 21 de maig del 2011

#ebremunicipals2011 Reflexió i acampades #spanishrevolution #15m

Avui és jornada de reflexió. Avui no es pot fer propaganda electoral però, com bé diu aquest article de l'ARA, la propaganda electoral és accessible a la xarxa sense cap problema. De fet l'article parla de la web 2.0 però, des de que els partits tenen llocs web, des d'abans de la web 2.0, la propaganda, la petició explícita de vot, era present durant la jornada de reflexió a Internet. De fet, des del moment que les pancartes dels partits no desapareixen dels carrers el dia abans de les eleccions, la jornada de reflexió perd el seu sentit.

El dia d'avui està marcat per les acampades arreu d'Espanya en protesta per aquesta democràcia que tenim. Ahir la Junta Electoral va prohibir-les però, no va servir de res. Ahir a la Nit la Puerta del Sol de Madrid o la plaça Catalunya de Barcelona no es van buidar. Twitter n'anava ple, com en continua anant. A Amposta Jesús Ferré ha publicat fotos dels "indignats" ampostins. A Tortosa la concentració va començar a la plaça Alfons XII. La mobilització espanyola s'ha estès arreu del món i els diaris internacionals se'n fan ressò. Tota una lliçó per a partits i mitjans de comunicació que han volgut restar importància i protagonisme a les protestes durant tota la setmana.

M'ha sorprès avui, jornada de reflexió, un article d'El Punt sobre el Poble Nou, un documental que denuncia la situació d'aquest nucli de població pertanyent a Amposta, els veïns del qual han de fer 20 km per pujar a Amposta a votar, com es llegeix al subtítol de l'article.