dimarts, 17 de maig del 2011

Acord per les #oposicions a Secundària i desallotjats els acampats a Madrid #municipals2011 #ebremunicipals2011

El govern català anuncia un acord pel qual sí que convocaran les 1245 places de professorat que el ministeri volia reduir a 430. Bona notícia per a les persones que fa temps que es preparen per als exàmens i que han estat darrerament pendents de què passaria amb aquest conflicte entre governs.

Diumenge, després de la manifestació a Madrid, que es va convocar per Internet en diferents ciutats espanyoles per demanar una altra democràcia, algunes persones van decidir acampar a la Puerta del Sol de forma indefinida, per fer visible la seva protesta. Tant la manifestació com l'acampada es veu que no van ser de faire interès per a TVE. Ara bé, a la xarxa s'ha difòs amplament l'esdevenir de les accions. Les etiquetes a Twitter #democraciarealya #spanishrevolution o #acampadasol han servit per facilitar la cerca de missatges relacionats amb els fets.

Avui al matí les persones acampades han estat desallotjades. Algú es preguntava al Twitter per què quan hi ha persones tirades pel terra durant una o més esperant a la cua d'un concert, per exemple, no hi ha cap problema i en canvi ara s'ha ordenat el desallotjament. Tenim uns governants amb la pell molt fina. Ara bé, David Bravo, ha estat treballant en un model d'instància perquè les persones que vulguin puguin exercir el seu dret de reunió i romandre allí on vulguin reunir-se de forma indefinida.

L'acampada s'uneix a la xarxa a l'etiqueta #nolesvotes que demana que no es voti ni PP, ni PSOE ni CiU, d'una banda per impedir que es continuï afavorint un sistema que penalitza els partits minoritaris però, també pel suport a la política de propietat intel·lectual impulsada per la ministra Sinde, per les retallades a la sanitat i l'educació, etc. Es poden consultar els motius al seu wiki.

D'altra banda ahir CiU va presentar al parc dels Xiribecs el seu programa de govern. Una mica tard però, més val tard que mai diuen. El lloc triat, pot ser emblemàtic per ser aquest any però, no deixa de ser un recordatori de quant de temps ens han estat marejant amb el parc, que semblava que seria l'obra eterna per exprimir campanya rere campanya. Sembla que CiU vol recuperar el projecte de canal de navegació fins La Ràpita. Sorprèn que en plena crisi financera i immobiliària, en una ciutat amb una gran quantitat de vivendes buides, el partit que ha governat Amposta mentres esclatava la bombolla ara plantegi continuar amb els projectes urbanístics d'aquest estil.

Llegeixo que el sector del moble de la Sénia es podria reunir amb el president de la Generalitat i el conseller d'Economia gràcies a les gestions de la delegació del govern per mirar de trobar solucions a la situació per la que passa. Penso que és positiu que es pugui millorar la situació però, cal també analitzar què ha passat aquests anys, igual que s'ha de fer amb el sector de la construcció. Mentre el negoci ha anat bé, preus amunt i un sector amb un creixement fora de sí. Després la gran patacada.