dimecres, 11 de maig del 2011

El #PSC posa excuses, Andalusia sí, Catalunya no, i Múrcia trontolla amb un #terratrèmol

Escric això amb els clàxons en la llunyania per celebrar la lliga del Barça. Per unes hores alguns obliden la crisi per sortir a celebrar-ho.

Ahir ja comentava que el PSC volia perdre les eleccions votant contra la proposició de CiU al Congrés dels Diputats per demanar que el govern espanyol pagui els 1450 milions d'euros del fons de competitivitat aquest any. El cap de l'oposició al Parlament, Joaquim Nadal, es preguntava aquest matí a Twitter si el vot a favor hauria canviat alguna cosa, i a mi això em sembla una excusa, una forma de fugir d'estudi davant de l'evidència que s'ha contradit la votació del Senat i l'afirmació del propi Nadal que el PSC al Congrés votaria també a favor de reclamar els diners.

La mateixa argumentació amb excuses i fugint d'estudi l'ha fet avui el socialista Francesc Vallès al programa El Secret de Catalunya Ràdio. Al final la cosa es reduïa que s'havia de votar en contra perquè tot plegat era una estratègia de CiU i PP per tombar el govern del PSOE. I probablement sigui, evidentment CiU no fa propostes innocents i menys en campanya electoral però, el PSC havia de ser conseqüent i no ho ha estat, almenys no amb Catalunya. La resta són simplement excuses.

L'estira i arronsa entre el Departament d'Ensenyament i el govern espanyol sobre les oposicions a Secundària continua. I és que mentres a Catalunya se li vol impedir convocar les més de 1000 places de professorat, el govern no pensa el mateix i permet que Andalusia en convoqui quasi 3800. Segons diu la consellera Rigau, amb el criteri que se li permet convocar oposicions a Andalusia, Catalunya podria convocar 2580 places. Què passa amb el govern espanyol, què passa amb el PSOE, i novament, què passa amb el PSC?

Avui també ha hagut una notícia trista. Múrcia ha patit un parell de terratrèmols, el segon de 5.2 graus a l'escala de Richter i en el moment d'escriure això es comptabilitzaven 10 víctimes mortals. No deixa de ser curiós que avui a Roma hagi hagut una fugida de molts habitants de la ciutat perquè una profecia deia que avui allí hi hauria un gran terratrèmol.


2 comentaris:

Cucafera ha dit...

Si nomes son 1450 € ja podria pagar-los, no ?. És broma...

Unknown ha dit...

Gràcies, ja ho he corregit.