dijous, 12 de maig del 2011

#crisi Les retallades de #Salut a l'HTVC, debat de les #ebremunicipals2011 a #Amposta

Segons informa El Punt l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta acabarà tancant 80 llits i 4 quiròfans, amb una reducció del 12.8% del pressupost. En un territori com el nostre, que havia començat a sortir de la precarietat assistencial, veurem quin efecte tenen aquestes mesures.

Jesús Ferré publica a Blip.tv el debat d'ahir de candidats ampostins a la Cadena Ser. El Punt en fa la crònica.

Sobta que l'alcalde es queixi del suport del polígon de l'Oriola, un polígon creat en temps de CiU a la Generalitat i no està encara en condicions. De fet, es queixa de no haver arribat la fibra òptica al polígon i jo que pensava que era un element dins del projecte de la Ciutat Digital. Ah però, tot és culpa del tripartit. Se li va recriminar a l'alcalde no permetre que La Lira fos escola municipal. S'han perdut uns 90.000 euros corresponents al curs actuals després d'argumentacions diverses des de l'alcaldia. Semblava i continua semblant-me que tot va ser per impedir una "medalla" del tripartit per a les eleccions catalanes. Llàstima. Només per això ningú de La Lira no hauria de fer confiança a CiU aquestes eleccions. Fot que es continuï amb el discurs que tot és culpa del tripartit. En 7 anys no es va fer res per les escoles de música? Més que en temps de Pujol. I al moment decisiu el govern ampostí ho va impedir. Els diners s'han perdut. Diuen que arribaran diners igual i que s'aprovarà un bon conveni. Ja veurem.

A Grècia la gent surt al carrer davant de la situació de l'economia i de les conseqüències que té per a la societat. És normal que la gent s'atipi d'aquesta injustícia per la qual qui causa la crisi fa recaure les seves conseqüències en tota la societat. S'estendrà això a la resta d'Europa com ha passat amb les revoltes al món àrab? Ja ho veurem. I veurem la repressió en cas que passi.

Continua el dol i la feina posterior al terratrèmol a Lorca, a la regió de Múrcia. I coincideix amb una nova erupció del volcà Etna a Itàlia. Sobta que els geòlegs diuen que les destrosses provocades pel terratrèmol d'ahir no haurien d'haver estat tan importants. Defectes de construcció, defectes de disseny, normativa inadequada? Un tema per revisar.