divendres, 25 d’octubre del 2013

Rubalcaba i Chacón, Chacón i Rubalcaba

Avui Rubalcaba i Chacón han volgut protagonitzar l'actualitat. El primer, venint a Barcelona per parlar amb el President Mas, junt amb Pere Navarro, per defensar la suposada aposta del PSOE per una reforma constitucional -cap al federalisme?-. Navarro però, s'ha hagut d'empassar que Rubalcaba vulgui una consulta però, de la reforma constitucional, no pel dret a decidir. I Chacón arriba dels EUA per donar lliçons d'història, dient que tenim seriosos problemes de convivència. Ella, que toca el carrer de Catalunya, com tots sabem, pot dir sense equivocar-se que hi ha problemes de convivència. Nosaltres vivim en un univers paral·lel on aquests problemes no són tals, on des de Madrid veiem com ens conviden cada dia a voler encara més ser independents, tant des dels mitjans com des dels partits, sobretot PP però, PSOE també. Chacón fa números per ser candidata a presidenta del govern? No ho sé però, ho sembla.

Mala espina fa que el Govern digui que es nota un canvi positiu. Perquè el camí cap a la consulta és el que és i cal aclarir què vol dir aquesta apreciació de canvi per al Govern.

Article interessant relacionat amb l'AVT i la manifestació de diumenge demanant que el govern se salti la legalitat i no faci cas de la sentència del Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg, per la qual terroristes d'ETA i altres delinqüents poden sortir de la presó en complir la pena màxima de presó marcada pel codi penal del 1973. Com diu l'article, no es pot voler venjança substituint la justícia. Pot causar dolor la sortida de la presó dels terroristes però, si és lo que toca cal respectar-ho. De la mateixa manera, aquesta setmana ha hagut qui ha recordat que alguns dels polítics del PP que diumenge es manifestaran per demanar incomplir la llei, en temps d'Aznar participaven de les converses amb ETA, o amb el Movimiento de Liberación Nacional Basco, com va dir l'ex-president en el seu moment.