dijous, 10 d’octubre del 2013

Fabra parla català, Montoro diu que els sous baixen i el PP tolera l'apologia del feixisme i del nazisme

El president Valencià parla català! Bé, digueu-li valencià, si ho preferiu. Imagino que els andalusos diuen que parlen andalús i no castellà. Dic que parla català perquè pocs cops recordo haver-lo escoltat parlant aquesta llengua que ahir, amb motiu de la Diada del País Valencià, va reivindicar. Reivindiquen una llengua diferent a la que parlem també a Catalunya, a les Illes, a Andorra, a l'Alguer. I ho fan, com sempre, per motius polítics i no lingüístics, per motius electorals i no per altres. Perquè les enquestes no els auguren gaires bons resultats a les properes eleccions autonòmiques. Es declaren espanyols i de tradició constitucionalista. Com si el constitucionalisme es pogués considerar una cosa tradicional...

Montoro diu que els sous no baixen, si no que moderen la seva pujada. Que ho preguntin a la gent, a veure si els han pujat el sou de forma moderada. Quin individu... A sobre avui la patronal diu tot el contrari, que els sous, o bé es mantenen plans o bé baixen. Un ministre incompetent i a la vegada xulo.

ERC superaria CiU en intenció de vot, i el PSC, ICV i Ciutadans quedarien gairebé empatats, si se celebressin eleccions ara. Això ho diu el darrer baròmetre del CEO, posterior el Debat de Política General. Les tensions amb Madrid superen amb escreix els punts foscos d'ERC, el suport a les retallades, la manca d'acció o connivència sobretot en salut i educació.

El PP no ha volgut aprovar una moció perquè sigui delicte l'apologia del feixisme i del nazisme. Aquest és l'esperit democràtic del PP. Segur que tenen arguments per dir que això no toca o que també s'ha de prohibir l'apologia del comunisme. Els seus companys europeus se senten còmodes amb el PP? Com pot un partit que presumeix de garant de la democràcia actuar així?