dijous, 17 d’octubre del 2013

Més retallades, acomiadament lliure, caritat privada i massa neteja

Rajoy ha enviat el projecte de pressupostos 2014-2015 a Europa amb una previsió de retallades de 8.000 milions d'euros que hauran de fer les autonomies, retallant despesa i augmentant impostos. Fantàstic. Hisenda diu que no aplicarà noves mesures. Segurament perquè ja preveu que qui hagi d'escanyar la societat siguin els governs autonòmics.

El Congrés dels Diputats ha negat retornar a l'Aragó uns arcs i altres elements arquitectònics del palau de l'Aljaferia que són al Museo Arqueològic Nacional. Com deia Manel Mir a la xarxa, la bel·ligerància sembla que no serà la mateixa que l'existent amb les obres d'art de la Franja. I no és que jo no pensi que no hi ha necessitat que obres aragoneses romanguin a Catalunya. Amb diàleg s'hauria d'acabar cedint aquestes obres.

La CEOE vol que durant el primer any de qualsevol contracte fix l'acomiadament sigui lliure. A banda que és una quimera actualment això, posa el treballador en una posició d'indefensió molt gran. És clar, els de la CEOE no ho pateixen. L'altre dia escoltava a la ràdio que els costos laborals a Espanya són un 30% menors que a Alemanya. En canvi, els empresaris espanyols volen que encara baixin més. Molta barra.

El diari francès Le Figaro es faressò qe a Espanya hi ha un programa a TVE dedicat a les famílies que passen problemes econòmics. No serà el primer ni el darrer però, les televisions són poc sensibles molts cops i aprofiten la necessitat, la bona voluntat de les persones que hi surten, per aprofitar el plor i la misèria per captar audiència. Ja ha hagut queixes, i és que sent TVE una televisió pública, sembla com si el govern promogués la caritat privada per omplir el buit que deixa l'Estat amb les retallades. La societat que vol el govern espanyol, l'holandès, i la que ja tenen als EUA, cada cop més prop.

Mentrestant tenim polítics com Ana Botella que diu que Madrid podria estar millor però, que també la gent s'ha acostumat a un nivell alt de neteja. La ineptitud es reflecteix en els arguments. És com allò que hem viscut per sobre de les nostres possibilitats per fer-nos empassar mil i una mesures que retallen drets, que retallen qualitat de vida, serveis socials, sous, llocs de treball, etc. Els polítics com ella s'han acostumat a un alt estatus social que no ens podem permetre, no?

I acabo. Albert Rivera ha tingut avui nova dosi de notícies al voltant de la fundació de Ciutadans inscrita a Madrid i no a Catalunya. La Sindicatura de Comptes vol investigar aquesta fundació. I la resposta de Rivera ha estat qualificar-la com "la Sindicatura de CiU" per dir que es preocupi dels comptes de CiU i que a algú li interessa carregar-se Ciutadan's pels bons resultats que obtenen a les enquestes. Sembla mentida que algú amb una formació com la que té el senyor Rivera surti per peteneres insinuant que CiU està al darrere de tot. L'altre dia ja va carregar contra un periodista que li va treure el tema. No seria millor dir que no té res a veure, que facilitaran tota la informació necessària i prou?