dissabte, 12 d’octubre del 2013

#12O La majoria silenciosa es queda a casa

Saragossa: plaça del Pilar12 d'octubre. Dia del Pilar, festa d'Aragó, festa que celebro, per la part de manyo que tinc. Avui es concentra l'atenció en els actes unionistes que s'han celebrat a Barcelona. La majoria silenciosa de Sánchez Camacho no ha aparegut, o bé ha aparegut i realment no és tanta majoria, seguint els raonaments fal·laços de la líder del PP català.

Demà, 13 d'octubre, a Tarragona se celebra una beatificació massiva d'uns 500 religiosos, víctimes de la Guerra Civil. Les salvatjades que es van cometre són totalment condemnables i no dic res sobre si aquestes persones han de ser o no beatificades. Però, l'Església espanyola tria molt bé les dates i continua oblidant els religiosos morts per ser partidaris de la República, o les morts de les quals va ser còmplice l'Església durant la Guerra Civil i, allò que és més greu, durant el franquisme. L'historiador Josep Sánchez Cervelló ha escrit al l'arquebisbe Jaume Pujol argumentat sobre el tema, de forma molt encertada.

Gran notícia. El gran director Zubin Mehta dirigirà la Unió Musical de Llíria en un concert en homenatge al mestre Francesc Casanovas, qui va dirigir la banda d'aquella societat i, anteriorment, La Lira Ampostina. Un gran esdeveniment al qual no sé si podrá assistir peò, que sense cap dubte, és d'aquells que quedaran per a la història.

Fa gràcia. Ja havia llegit alguna cosa però, sembla que caminar ràpid podria ser equivalent a córrer i menys dolent per a les articulacions. És lo que faig des de fa una temporada. Sense saber-ho m'he sumat a una moda que practiquen les dones als EUA.