dissabte, 19 d’octubre del 2013

#diamundialcontraelcancerdemama Botín veu entrar diners a palades i estudiar idiomes serà més car

Avui, dia internacional contra el càncer de mama. Qui no coneix casos propers i no tant propers de dones que han tingut aquesta malaltia? Dones joves i no tan joves que s'han trobat aquest trasbals a la vida i que hi han fet front per tirar endavant, per viure. Per elles un humil reconeixement des d'aquí.

Ahir llegia que Emilio Botín deia amb alegria que a Espanya arriben els diners dels inversors estrangers a palades. I un es planteja com pot afirmar coses així, amb tanta alegria, quan la realitat del carrer és que només hi ha retallades, expedients regulació, desnonaments, etc. Carlos Elordi fa una crítica del banquer que tant poder té i que tantes tonteries ha dit al llarg dels anys, des de negar la bombolla immobiliària fins afirmar que la crisi seria cosa de poc temps. Més o menys com molts polítics del PP i del PSOE que van riure dels avisos de la bombolla immobiliària i que després s'han empassat la crisi, han fet que la pateixi la societat i de tant en tant ens vénen brots verds.

L'any vinent qui estudiï idiomes en una Escola Oficial d'Idiomes tindrà la sorpresa que la matrícula pujarà un 55%, i en cas de repetir curs el primer cop el recàrrec de matrícula serà el 50%. És més, examinar-se lliure tindrà un cost d'un 29% més. Podria ser mal pensat i dir que el Govern, un cop ha creat la necessitat que la gent estudiï idiomes, sota amenaça de no poder treballar en el futur en segons quins llocs, ara prepara la caixa per fer diners amb l'expectativa de majors matrícules. I també podria ser malpensat i dir que el Govern vol fer poc competitives les EOI per beneficiar les acadèmies privades. Tinc dret de malpensar encara que m'equivoqui.