divendres, 4 d’octubre del 2013

Continuem tremolant i tragèdia a Lampedusa

Habemus variant de l'Aldea!

Els moviments sísmics associats al magatzem Castor continuen. La nit ha estat tranquil·la però, a mig matí hem tornat a tenir dos terratrèmols de magnitud major a 3 (3,7 i 3,6). El president de l'empresa responsable del Castor nega la causalitat dels terratrèmols per la injecció de gas però, accepta haver pogut accelerar un procés en curs. L'Institut Geològic Miner diu que la falla sobre la que s'està injectant gas és activa i pot provocar terratrèmols de 7,1 a l'escala de Richter. La injecció de gas hauria pogut induir una major activitat de la falla i provocar terratrèmols que, en un altre cas, haurien trigat centenars o milers d'anys. Qui té raó? Segur que els del Castor negaran la major.

Aquests dies, en la cerca de culpables, es recorre a l'hemeroteca. Llegíem l'altre dia que s'hauria fet el Castor en aigües valencianes per evitar els requeriments d'estudis sismològics més durs de Catalunya, o que el projecte s'hauria canviat i diferiria de l'aprovat. No ho sé. Sí que és cert que si hi ha cap irregularitat, cap error en el procés, tot va començar amb el govern de Zapatero. I com recordava algú ahir, cal recordar que el PSC era un defensor del Castor, amb l'única diferència que es defensava tenir-lo en territori català. Es podrà qüestionar el PP per com haurà gestionat el tema però, no són els únics a qui s'han de demanar explicacions, en el cas que sigui, com es diu, que el projecte no s'hagi fet bé.

Tragèdia ahir a Lampedusa amb una embarcació que transportava immigrants des de l'Àfrica a les costes italianes que es va incendiar, amb la mort i desaparició de centenars de persones. A sobre, sembla que diversos vaixells es van creuar amb l'embarcació i no es van aturar a ajudar-los. Com va dir el Papa Francesc, és una vergonya que passi això. Però, és una vergonya ja d'entrada, que els immigrants hagin de cercar un futur arriscant-se com s'arrisquen i que els països on arriben els tractin com els tracten. Sobretot països governats per polítics que presumeixen quan els convé de la seva condició de cristians.

Avui, Sant Francesc d'Asís, la Junta de Castella la Manxa ha permès que els seus treballadors perdessin 1 hora i mitja de feina, remunerada, per anar a la missa commemorativa. Sembla que allí les coses van molt bé i que no hi ha retallades, per això es tenen aquests detalls. Els treballadors públics no catòlics per això, s'hauran fet fotre. Sóc catòlic però, aquestes coses fan cagar. De Cospedal hauria d'anar menys a missa i reflexionar més sobre la política que està fent el seu partit, la gent que està perjudicant i perjudicarà.

He escoltat que el Consell de Ministres d'avui ha presentat el registre telemàtic dels naixements, de manera que seran els centres sanitaris els encarregats de fer la inscripció. Els pares no hauran de presentar-se al registre civil. Això planteja vàries incògnites. Seran els pares presents en el moment del registre al centre? Com es garantirà que no hi ha errors en el registre per part de qui l'hagi de fer? Si hi ha errors els pares es veuran immersos en un llarg procés d'anades i vingudes al registre civil? I el registre civil? Això és un pas més per reduir-lo a la mínima expressió o eliminar-lo -recordem que hi ha altres tràmits que es traspassaran a notaris i registradors de la propietat-?

Per cert, he vist algun socialista ebrenc fan d'una pàgina de Facebook de lleidatans contra la independència, una pàgina més aviat catalanòfoba i no tant conciliadora. Us sentiríeu còmodes compartint espai amb aquest tipus de gent si us sentíssiu dels de la tercera via?