dijous, 3 d’octubre del 2013

Els tremolors del #Castor, alcaldes que no volen ser alarmistes, i Duran dina amb Navarro

Nova nit amb terratrèmols a l'Ebre. El problema de tot plegat és la incertesa per part del govern central i de l'empresa explotadora del magatzem Castor. La cosa no la tenen molt clara si ja admeten que els terratrèmols que es produeixen són molt superiors als esperats. El fet que siguin sempre de nit també genera mals de cap.

L'alcalde de Tarragona avui no ha estat gaire encertat dient que no volia ser alarmista però, recordava que a prop del Castor hi ha la central nuclear de Vandellòs. Crec jo que si no es vol ser alarmista com alcalde s'hauria d'informar dels perills i de la preparació de la central nuclear, i després parlar amb la ciutadania, si s'escau, no parlar d'incerteses sense tenir coneixement ple dels fets.

Els del Confidencial posen l'accent en el perill econòmic per a ACS que Enagás no entri al projecte Castor a causa del terratrèmols.

Ahir al Parlament una diputada del PP carregant contra el Memorial Democràtic, amb la vella cantarella que s'han d'equiparar les víctimes del franquisme i les del bàndol republicà. Ja va tenir resposta d'altres diputats. I és que defensar la igualtat entre un règim que va guanyar la Guerra Civil, va perseguir els perdedors i va col·laborar amb Hitler, i un bàndol de la Guerra Civil, és tenir mala fe, o ser molt ignorant.

Rajoy està de gira pel Japó. Ahir va ana a Fukushima per dir que les pors de la radioactivitat són infundades. Podria haver-se banyat al mar, emulant Fraga a Palomares, no? A més l'escoltava avui dir quatre paraules en japonès, evidenciant el ridícul dels polítics espanyols. Que no parla japonès? No passa res. Ara bé, si vol dir quatre paraules en aquella llengua, almenys que no ho faci amb accent castellà, sense cap mena d'esforç per dissimular-lo.

Per cert, Duran ahir a Catalunya Ràdio es feia el tonto quan li van preguntar per l'entesa amb el PSC de Navarro. Resulta que després van dinar plegats. Suposo que no van parlar dels terratrèmols del Castor. Ara bé, Rajoy ja els ha dit que no sap què és això de la "tercera via". Suposo que si es parlés de peix al cove Rajoy sabria perfectament què és.