diumenge, 6 de maig del 2012

PP fins la sopa i, una crisi que pot no tenir remei #crisi #política

Cap de setmana de protagonisme extrem del PP a TV3 a causa del congrés del PP Català. Un cop més el PP es presenta com un partit moderat i conciliador, quan els fets no acostumen a confirmar les paraules. A Twitter el conseller Recoder es queixa de l'ofec de Catalunya amb les polítiques del govern espanyol, i li recorden que malgrat això CiU vota els pressupostos i les retallades de Rajoy. Efectivament, CiU fa el doble joc d'anar d'independentista, de sobiranista, de defensar el país per una banda, i dóna suport als que fan polítiques que ens perjudiquen de l'altra.

L'economia, segons un assessor de la UE, empitjorarà abans de començar a millorar. Diu que si es triga molt a canviar les polítiques d'austeritat a Europa potser serà massa tard per a països com Espanya o Itàlia.  Amb els polítics que hi ha a Europa no sembla que les coses canviïn. Ara l'esperança és que Hollande guanyi Sarkozy a França.

Avui Salvados fa un repàs de la crisi des del punt de vista de la banca, actor que sempre surt guanyant però, també ho compara amb Islància, on les coses no han estat tan fàcils. No ha regnat la impunitat en aquell país i se n'han sortit millor que Espanya de la crisi. Cal veure'l.

Polítics inútils, solucions patètiques. Un poble valencià farà pagar 1 euro per entrar als parcs municipals i 2 euros per vehicles estacionats. El País Valencià és un exemple de com han estat els governs del PP durant els anys del totxo. Diners a dojo, construir, construir i construir, presumint, ostentant. Ara que les coses van malament no assumeixen les seves culpes i comencen les retallades i les mesures absolutament fora de lloc. Rajoy podria posar els exemples de Múrcia, el País Valencià, o d'algunes poblacions governades pel PP a l'hora de posar exemples de com governen, i abans de dir que la culpa tota és de tripartits o Zapateros.