dimecres, 2 de maig del 2012

Més retallades als funcionaris, Barcelona blindada i la gran Esperanza #crisi #política

La reducció del salari dels treballadors públics en els primers 90 dies de baixa també s'aplicarà a Catalunya si s'aprova a Madrid, per ser una llei bàsica. Mentrestant, continuarem polítics que acumulen càrrecs, fent impossible humanament compatibilitzar-los, i continuarem veient les cambres parlamentàries buides quan a ses senyories no els vagi bé ser-hi presents. La diferència és que aquest absentisme no es persegueix i que es perseguirà un absentisme que, cal demostrar que sigui injustificat, sabent que amb les reformes que es preparen pot accentuar-se, per la sobrecàrrega laboral i psicològica que s'afegirà als treballadors. El Govern català també diu que al desembre s'aplicarà un 2% de reducció de salari anual. És a dir, un 5% sumant el 3% que s'aplicarà al juny.

El Govern, per cert, per Sant Jordi va posar en marxa un web de difusió -altrament dita propaganda- política, govern.cat. Un web que crec del tot innecessari, havent el domini de la Generalitat i els apartats dels diferents departaments. Ja Pasqual Maragall va fer el seu web del President i va ser criticat. Ara sembla que les crítiques són poques. Serà que depenent de qui ho faci es dóna per ben fet, som així. La qüestió és que, com que no han volgut gestionar els idiomes, han optat per deixar a Google que faci la traducció i, segons publica 20 Minutos, la traducció a l'anglès canviava el "president Mas" per "president More", per exemple. Ara la traducció a l'anglès no està disponible però, la castellana sí i continua sent una traducció via Google. Serà que la Generalitat no té traductors per fer aquesta feina.

Barcelona és la seu de la cimera del BCE i per això s'ha convertit, com en altres ocasions, en una ciutat sota control policial. Control policial en època de protestes, silenci de la democràcia perquè uns es reuneixin i generin despesa quan podrien reunir-se remotament, o reunir-se allí on tenen la seu.

El control policial d'ahir a la manifestació de l'1 de maig a Barcelona ha estat comentat avui per Esperanza Aguirre, amb una de les seves cagades. Resulta que ha posat com exemple de provocadors d'aldarulls les persones que hi ha a la porta d'El Periódico però, justament els de la foto eren mossos d'esquadra infiltrats per controlar que no hi haguessin justament això, aldarulls. No entendré mai com una persona així pot estar governant una autonomia.

El programa Singulars de TV3 ahir va entrevistar Ignacio Ramonet. Un repàs a la situació econòmica que vivim. Una generació perduda a causa de les decisions preses pel poder. Un poder que, per molt que hi hagi eleccions continua sent el mateix, l'econòmic. Un repàs als canvis de govern que s'han produït indica que per molt que hi hagi eleccions, qui guanyi continuarà fent una política de retallades. Una democràcia que no funciona, augment de les posicions extremes dins de la societat. Països rescatats que apliquen grans retallades però, que encara van pitjor i necessiten més rescats (Grècia, Portugal,...).



Help those suffering in the Horn of Africa