dissabte, 26 de maig del 2012

El nostre català, l'escàndol #Bankia, l'himne espanyol i la #Marato per la pobresa #crisi

Alguns encara estan insistint pel tema dels subtítols del reportatge de 30 minuts sobre la cooperativa de l'Aldea. Els partits no volen ser menys uns que els altres per demostrar que defensen el territori. Però, fugen de tota lògica perquè vist el reportatge i reflexionant sobre el conjunt d'aquest es veu que no s'ha fet cap greuge comparatiu amb les Terres de l'Ebre. Ei, que aquesta gent cobra per preocupar-se per aquestes coses, que sembla que són les coses que realment importen a la gent, com tant els agrada dir.

Bankia demanarà 19000 milions d'euros. Diner públic a dojo per a la banca, retallades a dojo en altres camps. Explicable però, inassumible per als afectats per la retallada en drets socials, laborals, en educació, en salut,... L'actual president de Bankia culpa la conjuntura econòmica de la situació de l'entitat, quan des de tots cantons es culpa de les pràctiques d'alt risc que van emprendre les entitats que van acabar formant part de Bankia, dels interessos polítics del PP que no han mirat pels interessos de l'èxit econòmic.

Ahir a la final de la Copa del Rei es va xiular, i de valent, l'himne espanyol, encara que la retransmissió de TVE no ho va deixar apreciar, perquè l'himne va passar a primer pla, atenuant el so ambient. Des TVE diuen que no van fer res per evitar que se sentissin els xiulets però, veient gravacions alternatives queda en evidència que l'emissió de TVE no deixava escoltar la realitat del camp.

Demà es fa la Marató per la pobresa a TV3 i Catalunya Ràdio. Hi ha veus discrepants amb aquesta iniciativa per recollir diners per a les persones necessitades però, penso que, tot i que els governs no fan prou, qualsevol ajuda és bona, i cal pensar en això, en la part positiva de col·laborar, si es pot.