dimecres, 9 de maig del 2012

Portada de #LaRazon, els peatges al Parlament i el rescat de la banca #crisi

Llegia al Twitter de Toni Solé un comentari que deia que li feia vergonya La Razón. Cosa no estranya per la trajectòria del diari. Però, ho deia per la portada d'avui. Avui La Razón posa cares a les persones que lideren les convocatòries de la vaga d'Educació del dia 22 a Espanya. La Razón publica les cares d'unes persones que poden tenir relació o no amb violència a les manifestacions, cosa que ha de dir un tribunal. Posa les cares d'unes persones que tenen tot el dret de convocar una vaga, treballin on treballin, i siguin bons o mals estudiants. Posa les cares d'unes persones com si fossin delinqüents, pel simple fet de protestar contra unes reformes d'un govern amb el qual el diari té afinitat. Sectarisme pur i dur, vergonya per al periodisme.

Artur Mas es queixa que a Catalunya es paguin peatges i en gran part d'Espanya no. Picada d'ullet a la gent que no vol pagar els peatges, com si això fos suficient? El PP, fent demagògia, acusa la Generalitat de tenir els peatges més cars de l'Estat. Demagògia però, tampoc no deixa de ser cert que des de sempre els peatges de la Generalitat són més cars i el Govern no pot escudar-se en la situació econòmica actual de Catalunya per justificar-se.

També Artur Mas ha dit que Catalunya tindrà hisenda pròpìa, vulgui Madrid o no. No m'ho crec però, interpreto que és un desafiament perquè el PP mogui fitxa. Ja en veurem el resultat. Ja em veig un nou model de finançament que tornarà a ser el millor de la història sense arribar al pacte fiscal. Tant de bo m'equivoqui.

Per cert, el Parlament de Catalunya, com que és vital i molt important, taparà l'escut de Felip V que hi ha a la façana de l'edifici amb les quatre barres de la senyera, com es va fer als anys 30. Així anem.

Rajoy avança algunes mesures que divendres coneixerem en tot el seu abast relacionades amb la reforma del mercat financer. Una d'elles, i que he de dir que em sembla correcta, és la de fer que el preu de l'habitatge s'ajusti als preus de mercat, de manera que les entitats amb cartera de vivendes sense vendre puguin vendre-les més fàcilment. La part dolenta de les reformes però, Rajoy no l'explica. Ja serà la vicepresidenta qui surti divendres a explicar-ho a la premsa.

I parlant de la banca, llegeixo que avui mateix el govern espanyol podria nacionalitzar parcialment Bankia. L'entitat que els experts apuntaven que era un perill s'ha deixat crèixer. El monstre s'ha fet immens i ara ho pagarem entre tots. No recordeu la campanya aquella de "esto lo arreglamos entre todos"? La nacionalització quan encara hi ha a l'aire les paraules de Rato dient que Bankia és una entitat sòlida i que els seus accionistes no han de tèmer pel seu futur té el seu què.