dijous, 31 de maig del 2012

#pactefiscal i l'Europa que no es creu Rajoy #crisi

Per molt que el PSOE es queixi de les reformes del govern del PP, si acaba fent com CiU, abstenint-se o donant-hi suport, perd tota la credibilitat quan surt algun polític del partit a criticar-les. Que estrany, no?

A Catalunya el PSC també perd la credibilitat quan intenta a sumar-se a iniciatives sobiranistes però, matisant-les. Amb el pacte fiscal en tenim un exemple. Amb l'Estatut ja van fen un paper semblant quan, aprovat, va arribar a Madrid. A Catalunya van anar a sac amb un Estatut que semblava no encaixar amb les postures del PSC però, qui no pensava que era una forma de pressionar CiU? CiU va fer com ara, defensant els màxims i després ja sabem com va acabar. Vull pensar que aquest cop serà diferent però, amb CiU sóc escèptic, igual que amb el PSC.

Mentrestant, la prima de risc amunt i Europa estirant les orelles a Rajoy per haver optat per la pitjor solució per fer front a la crisi bancària. Espanya, assetjada i amb un govern incompetent. Fuga de capitals. Avui al Matí de Catalunya ràdio Germà Bel ha dit que aquesta està sent una bona setmana perquè per fi es comença a parlar de com sortirem de la crisi des d'Europa. S'ha començat a posar fi al joc de les incerteses, sembla. No sé si hem de ser optimistes o no però, també val a dir que tot plegat sembla que s'ha deixat per massa tard, i el patriotisme espanyol, l'orgull per evitar la intervenció de l'economia, s'ha deixat imposar durant massa temps i ara el preu que pagarem potser serà més alt que si s'hagués fet abans.


Help those suffering in the Horn of Africa