dimarts, 22 de maig del 2012

Cortina de fum d'Aguirre i vaga d'educació #crisi #futbol

Si el tema de cada dia és la crisi i a més avui era la vaga del sector educatiu a tot Espanya contra les retallades, el futbol ha estat un protagonista inesperat. Començava el matí amb una polèmica al voltant del vestit del Barça de la propera temporada. El segon conjunt, amb una combinació de taronja i groc, ha estat motiu de crítiques per semblar-se a la bandera espanyola. Trascendental. I el futbol també ha estat present avui gràcies a les paraules d'Esperanza Aguirre sobre la final de la copa del Rei de divendres. Davant de les probables xiulades i escridassades a l'himne espanyol i al Príncep, Aguirre i altres clamen perquè se suspengui el partit i es jugui a porta tancada.

Això, clarament, és la cortina de fum d'Aguirre després de la vergonya d'aquest cap de setmana en conèixer-se que Madrid, malgrat governada pel PP, no havia fet bé els deures amb un dèficit major del reconegut inicialment. A més, una cortina de fum doble per al dia d'avui. Per sort, fins i tot polítics del PP l'han desautoritzat. Antonio Basagoiti, com escoltava a la ràdio, li ha recordat que mentre alguns es preocupen per uns xiulets i escridassades, miren cap un altre lloc quan als camps espanyols es parla de "bascos al paredón" o es llueixen banderes franquistes. També ha recordat algú, que no recordo, que Primo de Ribera també va tancar el camp de les Corts en el seu moment a causa d'una escridassada a la monarquia. I mira que han passat anys.

La vaga i manifestacions d'avui han fet que milers de persones surtin al carrer avui per protestar contra les retallades en educació. Retallades que repercutiran en pitjors condicions per als alumnes i en les condicions laborals dels docents, a més de suposar una més que probable reducció de plantilles. És evident que en un país on s'aboca el diner públic en salvar aventures polítiques com Bankia, la gent ha d'estar a la força cabrejada quan es retalla en educació o en salut.

En salut avui veig una notícia que diu que hi ha hospitals catalans que fan pagar 5 euros per un seient on pot dormir l'acompanyant d'una persona ingressada. Un sacrifici personal al qual s'afegeix el sacrifici econòmic de poder dormir en una butaca, a més del d'haver de pagar-se el menjar del restaurant de l'hospital. La notícia diu que és una empresa que cerca sortida a les butaques que no ha pogut vendre amb l'arribada de la crisi. La pregunta és si això és culpa dels usuaris de la sanitat.

Ei, la fiscalia ha tancat el cas de Botín pels diners en comptes suïssos perquè ja han regularitzat la seva situació amb hisenda. No hi ha res com tenir poder com per sortir-se'n sense problemes d'aquestes coses. Una persona qualsevol deixa de pagar hisenda i la que li cau a sobre. No dic que no sigui legal però, que proporcionalment no és just.

I el QR d'avui, Juliet, de Robin Gibb, que ens ha deixat, una cançó molt adient també avui, el sant de la nostra filla Júlia.