Artur Mas ha vingut a inaugurar el Campus Terres de l'Ebre de la URV avui a Tortosa i no ha pogut fer la inauguració completa per les protestes d'estudiants i altres col·lectius. De fet, el President tenia altres inauguracions avui a les Terres de l'Ebre. A la tarda al parc Teodor Gonzàlez hi havia un grup de gent per xiular i escridassar el president, qui es veu que hi havia anat a dinar. Un es pregunta com els polítics tenen la barra d'anar fent inauguracions pel territori en els temps que corren. Inauguracions com la del Campus, ja en funcionament des del setembre. O les visites a Port Aventura pujant a la muntanya russa, o al circuit de Montmeló, dient-nos que hem de fer un esforç per mantenir-hi la fórmula 1. Fora de lloc. A més, això comporta molèsties als veïns i despesa en cossos de seguretat, i ara que el Govern acaba de posar sobre la taula noves retallades aquesta setmana, que no pot quantificar amb exactitud i que no pot assegurar que no en vinguin més, són motiu de fer emprenyar la gent. Francesc Homs avui al matí admetia també l'opció que Catalunya acabi om Grècia , en el caos absolut. En aquesta línia l'economista Edward Hugh diu que al mes de novembre l'Estat intervindrà Catalunya i que ho farà més aviat per motius polítics i no tant per motius econòmics, perquè hi haurà altres autonomies en pitjor situació.
Artur Mas també ha estat protagonista d'una entrevista de Josep Cuní a 8tv. Una entrevista per explicar les retallades, per convèncer-nos. Ha sortit el tema del tiquet moderador. No és un copagament tècnicament si no una barrera per controlar els abusos. Però, els malalts crònics, malgrat ser crònics, hauran de pagar l'euro per recepta. Fins un màxim però, l'hauran de pagar. El concepte de tiquet moderador perd el seu caràcter de moderador aquí. De fet, s'hauria de controlar l'usuari o el prescriptor a l'hora de controlar els abusos? D'altra banda, ha negat que a Catalunya s'acabin pagant les pernoctacions hospitalàries però, després ha reconegut que el conseller d'Economia ha demanat poder-ho fer. La idea que es difon és que si et pagues el menjar a casa bé et pots pagar el menjar a l'hospital, malgrat que no s'hi va per gust i que l'estada a l'hospital comporta despeses addicionals de familiars desplaçats, que potser han de perdre dies de feina,...
Si l'altre dia Paul Krugman deia que Grècia sortiria de l'euro i Espanya tindria "corralito", el professor de la universitat de Columbia, Ian Bremmer, diu que Krugmant diu allò que diu per manipular la gent, no perquè ho cregui. El temps dirà.
Esteban González Pons diu en una entrevista que la bombolla immobiliària va ser bona. De fet, Santiago Niño Becerra diu que la bombolla va servir perquè Espanya cresqués. Però, recordo com hi havia gent que parlava de la bombolla i que si esclatava veuríem què passaria, i els especuladors sense fer-hi cas, rient. Crec que González Pons entén a més de forma diferent què va ser la bombolla i què va ser una facilitat d'accés al crèdit per comprar vivenda. La bombolla va venir amb l'especulació massiva amb la vivenda. Fins el més tonto, amb perdó, es muntava una immobiliària i es pujava al dòlar.
Per cert, molta austeritat però, a Madrid continuem amb situacions indignants, com que 66 diputats que no han intervingut gens amb el que portem de legislatura, han cobrat ja més de 2 milions d'euros. Així qualsevol és diputat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada