dimarts, 15 de maig del 2012

#15M de retallades a Catalunya #crisi

1 any del 15M. La indignació no ha disminuït com voldrien alguns. Algú pensava que amb retallada rere retallada la gent es quedaria conformada?

Artur Mas ens ha presentat la tercera tanda de retallades. En aquest país es fan tan bé les coses que els pressupostos que es presenten tenen desviacions perquè es fan des d'una òptica optimista. A Catalunya es confiava en uns diners que Madrid no pagarà. Madrid ara reclama 1500 milions euros més de retallades. I com es tradueix? Acabarà l'any i els treballadors públics hauran cobrat un 5% menys, es reduiran un 5% dels complements, es reduirà plantilla d'empreses públiques engrandint la cua de l'atur, s'aplicaran les propostes de Madrid en sanitat i educació, etc. Ep, i pagarem a sobre l'euro per recepta. El President ho ha presentat tot ornamentat amb el típic llenguatge patriòtic que ja cansa, que ja cansa des de temps de Maragall.


Un cop passades les eleccions el govern d'Andalusia es digna a fer públiques les seves intencions. Baixada de sous a treballadors públics i pujada d'impostos. Res estrany si no fos que durant la campanya diria que no es deien les coses tan clares.

I ara marxo a l'assaig. La música t'ajuda a desconnectar, entre altres coses, d'aquesta situació econòmica que ens presenta un futur tan negre.