dilluns, 21 de maig del 2012

Duran, vaga i Obama #crisi #educacio

Avui Josep Cuní ha entrevista Duran. Duran ha exercit de contrapès de Mas. L'ala sobiranista de CiU, si és que ens la podem creure, topa amb la regionalista que encapçala Duran. I tot ho ha vestit de responsabilitat per dir que no vol anar a Madrid amb postures maximalistes. De fet no han fet mai i sempre han tornat amb el millor finançament per a Catalunya. Duran s'ha mostrat indignat amb el rescat de Bankia, dient que Bankia arrenca amb la politització de les caixes d'estalvis. Si us plau, com que les caixes d'estalvis no estaven ja polititzades? Passa però, que d'allò que s'ha estat partícep durant anys ara alguns no se'n volen recordar.

Demà hi ha vaga a l'ensenyament públic a Espanya. I és que vénen mal dades. Augment de taxa d'alumnes per aula, entrebancs per a les substitucions de les baixes, augment d'hores lectives,... I a Catalunya, que tan en desacord està la Consellera amb les retallades de Madrid, s'apliquen i s'afegeix una matrícula als cicles de grau superior que pot comportar baixada de matriculacions i, com conseqüència, reducció de plantilla. I la cua de l'atur més llarga. Alguns diuen que la vaga no té cap sentit, que no serveix de res. Uns per interès, altres perquè prefereixen aprofitar-se d'allò que aconsegueixen els vaguistes.

Si Hollande va dir que calia recapitalitzar els bancs espanyols, Obama diu que cal que el BCE ajudi Espanya i també que s'ha de recapitalitzar la banca. Poc a poc creixen les veus exteriors que aposten per aquest camí, al mateix temps que deixen clar que no creuen que Espanya se'n pugui sortir sense ajuda exterior.