dimecres, 21 de desembre del 2011

Vent i #crisi, quin còctel

Comença el matí. Fora el vent bufa fort, com tota la nit. Llegeixo però, que s'ha desactivat l'alerta per fortes ventades, tot i que la cosa al terç sud del país encara continuarà. És com si això de ser terra de vent ja inclogués un risc de perillositat. Esperem que encertin amb la minvada del vent perquè l'arribada d'aquest es va predir per dijous passat a la tarda i ni el vam notar.

Avui els treballadors públics imagino que estaran pendents de veure si al seu compte se'ls ingressa la nòmina, tal com va anunciar el Govern que passaria. I el proper 28 esperaran veure quanta paga extra cobraran. Ja en sentirem a parlar si alguna cosa no va bé.

El Govern va presentar els pressupostos per al 2012. El tíquet moderador, eufemisme per no parlar de copagament, l'euro sanitari aplicat a les receptes, un euro per recepta. Ho veig excessiu. Van dir que podria ser d'un valor màxim d'un euro i, pel que sembla així serà. Ens acusen a tots plegats d'abusar del sistema públic de salut i tots contents. Ens diuen que això és una mesura per conscienciar, per evitar abusos, quan està feta pensant en els diners que reportarà. Una taxa turística que els empresaris del sector critiquen però, que en aquest cas, penso que comparada amb el preu dels serveis potser és mínima. Els que es neguen a posar impostos, apliquen impostos de forma indirecta, per negar que els pugen.

Ahir Joan Coscubiela destacava a Twitter que Duran i Rajoy s'emmirallen en el sistema econòmic dels EUA per plantejar les seves polítiques, comparant-ho amb la situació del seu sistema sanitari, on qui no té diners es fot.

I acabo. Avui comencem els assajos amb Luis Serrano Alarcón al cicle de directors convidats de La Lira Ampostina. Tot un luxe.

Help those suffering in the Horn of Africa