dimecres, 28 de desembre del 2011

Les no innocentades #crisi

Dia dels innocents. Darrerament les innocentades als mitjans no són tan sonades. A Twitter diverses notícies avisen que no són innocentada. Els temps canvien.

Llegeixo que el Govern ha acordat amb el Banc de Sabadell un crèdit per pagar el 20% de paga extra ajornada. Si no m'equivoco, el 80% de la paga s'ha cobrat avui.

El govern espanyol vol congelar el salari mínim interprofessional l'any 2012. Un salari mínim inferior al dels països europeus que s'utilitzen per comparar quan es tracta de justificar les retallades.

L'exministre Blanco serà investigat pel Tribunal Suprem pel cas de corrupció "Campeón". Els mitjans de la dreta se n'alegren. Porten temps insistint-hi. Cal que la justícia segueixi el seu curs fins al final, cosa que els mitjans i els partits, siguin d'esquerres o dretes, no acostumen a respectar.

La banca. El BCE va deixar quasi 500.000 milions d'euros al sector financer la setmana passada. Això, que alguns pensaven que ajudaria a l'accés al crèdit d'empreses i particulars no ha estat així, com vaticinaven altres. La banca es reserva la major part d'aquests diners, diuen que per fer front als venciments de deute de l'any 2012 i sanejar els balanços empresarials. Diner públic per ajudar uns però, quan els que tenen problemes són particulars i empreses de sectors no financers, on és el diner públic, on són les grans facilitats?

I tanco l'apunt del dia dels innocents amb una darrera innocentada que no ho és. El rei cobra un sou brut de 292.752 euros bruts dels 8,4 milions d'euros que suposa la partida pressupostària per a la corona. Vilaweb però, calcula que, analitzant els pressupostos de l'Estat, sumant partides de diferents ministeris el cost total de la corona seria de 60 milions d'euros. Hi ha qui diu que la corona espanyola és la més barata d'Europa. No m'importa si és la més barata o la més cara. Barata no ho és, encara que no sigui la més cara. Però, el problema és que algú tingui garantit el poder i el sou per una qüestió hereditària. La República també costa diners però, el president s'elegeix en uns comicis i si no ho fa bé se'l canvia per un altre.

Creative Commons License + GNU FDL
Help those suffering in the Horn of Africa