El rumor sobre la pujada de l'IVA està d'actualitat. Sembla que dins de l'equip de Rajoy hi ha partidaris i detractors de la pujada de l'impost. Els detractors admeten la pujada inicial dels ingressos amb l'IVA però, apunten a una disminució posterior del consum privat com efecte negatiu. L'ex-ministre Jordi Sevilla apunta que la pregunta seria saber quant pujarà l'IVA i si serà a canvi de cotitzacions. Sevilla també fa menció de l'OCDE, que diu que la separació entre pobres i rics és la més gran en 30 anys i demana més impostos per als rics per millorar la situació. Però, em sembla que l'OCDE és un organisme a qui no faran gaire cas. Quin poder té sobre els mercats, sobre els polítics que actuen sota la pressió d'aquests?
Ahir Merkel i Sarkozy acordaven ells solets les reformes de la Unió Europea que intentaran imposar a la resta de membres. Lluís Foix al seu bloc publica un apunt on ho presenta com un acord de tots dos per a la resta de l'estil, o això o res. Em pregunto fins quant (sí, amb t) es deixarà que tensin la corda Alemanya i França. Per molt que ells presentin alternatives, que poden o no ser les adequades -fins ara no han solucionat res-, no pot ser que la resta d'estats s'ho mirin, no pot ser que ells passin del Parlament per decidir.
Els veïns de l'Aldea han acollit amb escepticisme l'anunci ahir que abans de Nadal recuperaran els seus diners -o part d'ells-. Jo també en seria d'escèptic si només rebés declaracions de bones intencions. Ahir Pilar Rahola acusava l'alcalde de l'Aldea de sobreactuar, quan en cas que no hagués reaccionat com ho ha fet, se l'hauria criticat per no fer costat a la gent del poble.
I acabo. Avui, 6 de desembre, dia de la Constitució, un text sagrat per a PSOE i PP però, que fa ben poc van reformar sense cercar el consens de la resta de partits, i sense sotmetre-ho a referèndum. Una mostra que la sacralitat és relativa.
+ GNU FDL
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada