dimecres, 14 de desembre del 2011

Alemanya, motor europeu de la precarietat laboral #crisi

Alemanya, el motor d'Europa, té un 25% de llocs de treball precaris. Presumeix de tenir la taxa d'atur més baixa de la UE però, també destaca per les retallades socials i laborals dels darrers temps. No sé si ser el líder europeu en sous baixos, molt baixos, precaris, és per presumir. Així pot ser competitiu qualsevol.

Llegeixo un article sobre la complicada situació farmacèutic a Espanya per l'impagament de l'Administració. Una situació pitjor que la que va dur diverses farmacèutiques a Grècia a deixar de subministrar els hospitals i fer-ho tot a través de les farmàcies, o a deixar de subministrar certs medicaments, com la insulina. L'article però, és una oda al copagament i un atac a la irresponsabilitat dels usuaris de la sanitat. Tot i la preocupació per la situació del sector, per la situació de les persones que hi treballen, pels problemes d'accés als medicaments, no puc estar gens d'acord en què al final tot acabi sent per culpa dels usuaris del sistema. Són afirmacions de propaganda, simplement.

I acabo. Diumenge Salvados va emetre un programa dedicat a Andalusia i al PER. Allí es va poder escoltar l'opinió de diverses persones, entre elles jornalers, i el més comentat, Cayetano de Alba. El fill de la duquesa va donar la raó a Duran sobre les crítiques al PER però, en canvi no va veure igual que la seva família, gran terratinent, es veiés beneficiada per subvencions de la Unió Europea. La cultura del subsidi per a alguns sí, per a altres no. Pilar Rahola en fa una crítica a La Vanguardia destacant aquesta contradicció.



Help those suffering in the Horn of Africa