divendres, 23 de desembre del 2011

Mea culpa de Mas #crisi #retallades

Ahir va ser el dia de la salut, com diu el tòpic, per a totes aquelles persones a qui no va tocar la loteria. Dia de la salut i dia d'anècdotes a la tele i la ràdio sobre els i les afortunades.

Artur Mas va dir ahir que s'havia comès un error amb l'aplicació de l'IRPF de la paga extra dins de la nòmina de desembre dels treballadors públics. Un error que en boca del conseller d'Economia, dimecres, no semblava tal. Un error greu d'un govern que presumia quan va començar que ells ho farien tot millor que els d'abans. Igual que el tripartit va fallar i no recordava quan criticava els governs de CiU per mala gestió -recordem les crítiques a Mas durant aquella nevada acusant-lo d'estar de festa-, l'actual govern sembla que tampoc se'n recorda de com criticaven el tripartit i de quan es parlava del "govern dels millors". Al mateix temps que es descompta l'IRPF d'una paga que no es cobra el govern diu que no es paga a l'Estat l'IRPF del mes de novembre, en una mesura de força per fer que Madrid pagui els 759 milions d'euros -per a infraestructures- que s'havien de rebre. No queda clar si, com va dir el conseller, el Govern tampoc no ha pagat les cotitzacions socials dels treballadors públics o sí que les ha pagat, com es llegeix a la notícia enllaçada abans, fent referència al Departament d'Economia. Es podrien posar d'acord també per dir el mateix.

Ep. El Govern suspèn segons el sondeig del Centre d'Estudis d'Opinió. De poc serveix, fa no res que han hagut eleccions i les urnes l'han reforçat i han fet bona la seva gestió.

Ahir em vaig deixar de comentar el fet que Arias Cañete torni a ser ministre. El nou ministre d'Agricultura, vell conegut a l'Ebre per haver dit en una conversa a Múrcia que el transvasament seria un passeig triomfal i que es faria per collons, també és recordat per haver dit que el servei no és el mateix que abans a causa dels immigrants, posant l'exemple del cambrer del bar de tota la vida, comparant-lo amb els cambrers immigrants que no et coneixen de res. Serà allò que diuen alguns opinadors sobre les dues corrents dins del PP i que Rajoy les vol tenir a totes dues contentes?

Help those suffering in the Horn of Africa